Bayburt'ta "6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü” Etkinliği

Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü” kapsamında etkinlik düzenledi. 

Bayburt'ta "6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü” Etkinliği

Bayburt Postası - Bayburt Çocuk Hakları İl Komitesi Üyesi çocuklar ile kurumdan hizmet alan Serebral Palsi hastaları ile afiş çalışması gerçekleştirilen etkinlikte, hastalık hakkında bilgi verildi. Günü özel hazırlanan afiş Dünya Serebnal Palsi farkındalık rengi olan yeşile boyandı. 

6 EKİM DÜNYA SEREBRAL PALSİ GÜNÜ

Kurumdan yapılan açıklamada, günün önemine dikkat çekildi. Dünyada 6 Ekim tarihinin farkındalık oluşturmak amacıyla “Serebral Palsi Farkındalık Günü” olarak belirlendiğine değinilen açıklamada, "Müdürlük olarak görevimiz; serebral palsili bireylerin eğitimden sağlığa, rehabilitasyondan istihdama toplumsal yaşamın her alanında diğer bireylerle bir arada, ayrımcılığa maruz kalmadan var olmalarını desteklemek ve sunulan tüm hizmetlerden eşit vatandaşlar olarak yararlanmalarını sağlamaktır" denildi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.