Gazeteci Veysel Gider, son beşiğiyle üniversite eğitimine başlıyor

Gazeteci Veysel Gider (71), bu yıl oğluyla birlikte hazırlandığı üniversite sınavlarında başarılı oldu.

Gazeteci Veysel Gider, son beşiğiyle üniversite eğitimine başlıyor

Bayburt Postası - Oğlu Mürsel Yusuf Gider (22) ile aynı bölümü kazanan Veysel Gider, 19 Eylül’de Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nde üniversite eğitimine başlayacak.

Araştırmacı yazar olarak bilinen ve Bayburt tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan Veysel Gider, ilgi duyduğu alanda üniversite eğitimi alacak olmaktan mutlu olduğunu, en küçük oğluyla birlikte aynı bölümde okuyacak olmaktan da ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi.

Evinde hatırı sayılır bir kütüphanesi olan ve kitaplara olan ilgisiyle de bilinen Veysel Gider, bugüne kadar Bayburt tarihi üzerine yüzlerce makale kaleme aldığını belirterek, üniversitenin kendisine çok şey katacağına inandığını söyledi.

Kitap okumak üzerine kendisine rakip tanımadığını söyleyen Gider, başarılı bir öğrenci olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi. 

Veysel Gider’in oğlu Mürsel Yusuf Gider ise, kitaplarla dolu bir evde büyüdüğünü, araştırmacı, tarihçi babası ile birlikte aynı bölümde okumasının kendisine çok şeyler katacağını söyledi.  

Mürsel Yusuf Gider, birbirlerine destek vererek, beraber sınavlara hazırlanarak başarılı olacaklarına inandıklarını ifade ederek, kayıtlarını yaptırdıklarını ve artık okulun başlamasını beklediklerini kaydetti.

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Anahtar Kelimeler:
Veysel GiderMürsel Gider
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.