Zafer Lokantası, Ramazan boyunca her gün 100 kişiyi iftarda ağırlayacak

1969 yılında kurulan ve üç kuşaktır yemek sektöründe hizmet veren Zafer Lokantası, Ramazan ayında kapılarını ihtiyaçlı insanlar için araladı.

Zafer Lokantası, Ramazan boyunca her gün 100 kişiyi iftarda ağırlayacak

Bayburt Postası - Zafer Lokantası’nın üçüncü kuşaktan işletmecileri Ozan ve Alpay Kutay Aydoğdu, Ramazan ayı boyunca 100 kişinin iftarını karşılıyor. Çarşı köprüsünün yanı başında hizmet vermeye devam eden Zafer Lokantası, iftara yarım saat kala kapılarını açıyor.

2019 yılında hayatını kaybeden lokantanın sahiplerinden ve Bayburt esnafının sevilen yüzü Sinan Aydoğdu hayrına verilen iftar sofralarına iki gündür yoğun ilgi oluyor. 

Sinan Aydoğdu adına böyle bir hayır yapmayı düşündüklerini fakat pandemi dolayısıyla 2020 ve 2021 yıllarında bu fikirlerini gerçekleştiremediklerini söyleyen Ozan Aydoğdu, “Babam rahmetli oldu, onun adına böyle bir şeyi düşünmüştük. Geçen yıl öğrenci yoktu, bu yıla nasip oldu” dedi. 

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu ve paylaştıkça mutlu olduklarını söyleyen Ozan Aydoğdu, “Hem öğrenci kardeşlerimize hem de şehirdeki ihtiyaçlı hemşehrilerimize yardım etmek istedik. Bir hayır olarak bu girişimde bulunduk, inşallah hayrımız kabul olur” şeklinde konuştu. 

Alpay Kutay Aydoğdu ise, “Hamdolsun bu sene yine Ramazan’a Allah bizi kavuşturdu. Bu zorlu süreçte paylaşmak istedik. Öğrenci kardeşlerimiz şehrimizin değerlerine haiz olsunlar diye böyle bir yola girdik. Kapasitemiz doluyor, bazen üstüne de çıkıyoruz. Ramazan boyunca öğrenci kardeşlerimizi ve hemşehrilerimizi ağırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mustafa Aydoğdu tarafından 1969 yılında kurulan, daha sonra oğlu Sinan Aydoğdu tarafından işletilen ve halen üçüncü kuşaktan Ozan ve Alpay Aydoğdu tarafından işletilen Zafer Lokantası’nın bu saygıyı hak eden girişimi Bayburt halkı tarafından da takdirle karşılandı. 

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cuma Adıbeş 2 yıl önce

Çok güzel bir düşünce, hayrınızı Allah kabul etsin.

Avatar
Vatandaş 2 yıl önce

Allah(c.c.) Kabul Etsin.Merhum Sinan Ustamıza da Rabbim rahmeti ile muamele eylesin...Niyet hayır ,akıbet hayır...

Avatar
tufan 2 yıl önce

kim garibanın yüzünü güldürüyorsa Allah ondan razı olsun.Memleketim adına gurur duydum.

Avatar
Recep 2 yıl önce

İceri giren belliki öğrenci kardeşlerimizin yüzündeki mutluluk her şeye değer. memleket ziyaretimizdeki tüm yemekler bu mekanda yenecek

Misafir Avatar
mehdi öz 2 yıl önce @Recep

diğer şehirlerde,bu gibi durumda hayır sahibi anılmalı örnek olmalı.teferruat gerekmez.?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bülent posluk 2 yıl önce

ALLAH'ım bu güzel hayrınızı kabul etsin

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Allah'ım kabul etsin inşaAllah

Avatar
Şingahlı 2 yıl önce

VAllahi helal olsun, bu pahalılıkta günde 100 kişi doyurmak her babayiidin harcı deyil.

Avatar
Hayri 2 yıl önce

Allah cc. hayrınızı kabul etsin. Birlik beraberliğe ziyadesiyle ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda yapmış olduğunuz bu hayırlı faaliyet takdire şayan. İşinizde bereketli kazançlar, kolaylıklar dilerim. Hayırlı ramazanlar.