“Peygamberimiz ve Gençlik"

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Bayburt Müftülüğü tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi’nde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

“Peygamberimiz ve Gençlik"
Bayburt Postası - Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve slayt gösterimiyle devam etti.
Vali Ali Hamza Pehlivan programın açılışında Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Pehlivan, “Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sevgili Peygamberimizi bütün İslam dünyası olarak, saygıyla rahmetle anarken, bu hafta boyunca yapılacak etkinlikler, numune-i imtisal olan o örnek insanı inşallah daha yakından tanımaya ve anlamaya vesile olur.” temennisinde bulundu.

Vali Pehlivan, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim demiştir. Bu bağlamda bütün insanların güzel ahlaka sahip olması ve ebetteki gençlerimizin güzel ahlaklı bir şekilde yetişmesi en büyük idealimiz olmalıdır. Bugünü omuzlayan dünün gençliğidir, yarını omuzlayacak olan da bu günün gençliğidir. Eğer biz bu günün çocuklarını, gençlerini en iyi şekilde ahlaklı bilgili bir şekilde yetiştirebilirsek, Allah’ın izniyle gelecek kaygımız olmayacaktır.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Hazreti Peygamberin doğum yıl dönümü kutlamasını, çeşitli etkinliklerle anlatmayı planladıklarını ifade etti.

Dinç, tarih boyunca insanlığı kaos ve buhrana sürüklemek isteyen, bundan nemalanan şer ve çıkar odaklarının olduğunu hatırlatarak, "Bu odaklar her zaman gençliği istismar etmişlerdir. O zaman bizim en değerli hazinemiz gençlik." diye konuştu. 

Dinç, bundan hareketle Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerini 'Peygamberimiz ve Gençlik" konulu bir tema ile işlediğini kaydetti.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise açılışta kısa bir konuşma yaparak Mevlid-i Nebi Haftası ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.