Bayburt'ta 100 köye ulaşım yok!

Bayburt'ta dün geceden beri hakim olan soğuk hava ve kar yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bayburt'ta 100 köye ulaşım yok!
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği'nin eğitime bir gün ara verdiği Bayburt'ta, köy yollarının ulaşıma açılması için de çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayretin Koçyiğit, kar yağışının il genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olduğunu ve ulaşımda aksamalara yol açtığını söyledi.

Kar yağışının ardından İl Özel İdareye bağlı 30 ekibin, ulaşıma kapanan 100 köy yolunu açmak için gece gündüz çalıştığını ifade eden Koçyiğit, kar yağışıyla bazı bölgelerde tipi ve fırtınanın da etkili olduğunu dile getirdi. Koçyiğit, sabah saatlerinden itibaren tipi ve fırtınanın yer yer etkisini azaltmasıyla yol açma çalışmalarının daha rahat yapılabildiğini kaydetti. 

Öte yandan, kar yağışı ve tipi Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı Geçidi'nde de ulaşımda aksamalara neden oluyor. Dün akşam saatlerinde kapanan ve bu sabah kontrollü olarak yeniden ulaşıma açılan Kop Dağı Geçidi'nde, trafik ekipleri çekici türü araçların geçişine izin vermiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.