10'u tutuklu 31 rütbeli asker müebbet hapis isteği!

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin 10'u tutuklu 31 rütbeli askerin yargılandığı davada, sanıkların tümü için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

10'u tutuklu 31 rütbeli asker müebbet hapis isteği!
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin 10'u tutuklu 31 rütbeli askerin yargılandığı davada, sanıkların tümü için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında eski 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Bayburt Kışla Komutanı yarbay Ahmet Ergüden'in de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Bayburt Kışlası'nda rütbeli personel olarak görev yapan Emre Ş'yi tanık olarak dinledi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, aralarında Ergüden'in de bulunduğu tutuklu sanıklar Altan Demirbaş, Cihat Aksu, Ali Demir, Mehmet Gümüş, Serdar Teke, Mehmet Yaşar Arıkan, Cem Erkut Döner, Selahattin Karabay ve Önder Taş'ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını" talep etti. 

Savcı, tutuksuz sanıklar Melek K, Ramazan K, Emre E, Murat N, Mustafa Ö, Emre E, Özkan E, Selim Çağlar K, Orhan G, Habip K, Engin T, Oktay A, Alpay A, Fatih A, Rıdvan A, Hakkı I, İbrahim Y, Halit U. Uluş B, Gürkan K ile Adem Ç'nin, 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütü talimatı ile gerçekleşen darbe girişimine katılma iradelerini ortaya koydukları, Anayasa'yı ihlal kasıt ve iradesi ile hareket ettikleri, yapılan yargılama sonucunda sanıkların üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu anlaşıldığından "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları"nı istedi.

Savcı, yine sanıkların alması muhtemel cezanın nevi dikkate alınarak, hükümle birlikte tutuklanmaları talebinde bulundu.

Mahkeme, savcının mütalaasına karşın taraflar ile taraf avukatlarının savunmasını almak üzere, duruşmayı erteledi.AA

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Fetö Davası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 5 yıl önce

Bi çuval buldunuz masum mazlum ne kadar anadolu cocugu varsa icine dolduruyor ve cuvalin agzini sıktıkca sıkıyorsunuz. Dunyada rahat yasayacaginizi dusunuyorsunuz. Hadi oyle olsun. 60-70 sene yasayin bakalim dunyanizi. Ahirette ne yapacaksiniz? Bunca masumun hakkini nasil odeyeceksiniz. Allahtan korkun. Allah her haklinin hakkini elbet adil bir srkilde verecrktir. Hirsiz bir adamdan korktugunuz kadar Allahtan korkmuyorsunuz.