Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak

Bayburt İŞKUR İl Müdürlüğü ile Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan prtokol ile 9 ay süreyle okullarda çalıştırılmak üzere 351 temizlik elemanı ve 41 güvelik görevlisi alımı gerçekleşecek.

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak
Bayburt Postası - 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bayburt’ta okullarının temizliği ve güvenliği için İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.  

İŞKUR İl Müdürü M. Abdullah Kahveci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Programı kapsamında imzalanan protokolle, Bayburt’ta okullarının temizliği için 9 ay süreyle 350 kişinin ve yine okulların güvenliği için 9 ay süreyle 41 güvenlik görevlisi istihdam edileceğini duyurdu.

Söz konusu programların müracaatlarında bugün son gün olduğu kaydedilen açıklamada, 25.09.2018 günü saat 09:00’da Bayburt Halk Eğitim Merkezi’nde noter huzurunda kura çekileceğini bildiren Kahveci, katılım şartları ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Katılımcı listeleri

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. TYP’ye yapılan başvurular arasından 1. Liste adayların tamamı için işlem yapılmadan 2. Liste adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

Kadınlar, 
35 yaş üstü bireyler,
Engelliler,
Eski hükümlüler,
Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar olarak bildirildi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.