Bayburt'ta mart ayında kaç konut satıldı?

TÜİK, mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı.

Bayburt'ta mart ayında kaç konut satıldı?

Bayburt Postası - Türkiye genelinde mart ayında 134 bin 170 konut satılırken, Bayburt'ta ise şubat ayına göre iki kat artarak 82 konut satıldı. 

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, mart ayında Bayburt'ta 82 konut, Erzurum’da 903, Erzincan'da ise 304 konut satıldı.   

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %20,6 artarak 134 bin 170 oldu. Konut satışlarında İstanbul 23 bin 974 konut satışı ve %17,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 12 bin 609 konut satışı ve %9,4 pay ile Ankara, 8 bin 51 konut satışı ve %6,0 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 25 konut ile Ardahan, 82 konut ile Bayburt ve 103 konut ile Tunceli oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.