Tuzcuzade mahallesindeki kentsel dönüşüm süreci uzadıkça uzuyor

Bayburt’un Tuzcuzade mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm süreci uzadıkça uzuyor.

Tuzcuzade mahallesindeki kentsel dönüşüm süreci uzadıkça uzuyor

Bayburt Postası - Vatandaşlar, uygulamanın imar planlarına uygun şekilde yapılması şartıyla halka açılmasını talep ediyor.

2018 yılında afet riski alanların dönüşümü kapsamında kentsel dönüşüm süreci başlatılan Tuzcuzâde mahallesindeki alanda 1300 tapu sahibi vatandaş sürecin yılan hikâyesine dönmesinden şikayetçi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal döneminde başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Bakanlar Kuruluna verdiği 17.05.2018 tarihli yazısına istinaden Bakanlar kurulunca 04.06.2018 tarihinde riskli alan ilan edilen Tuzcuzade mahallesinin 80 bin hektarlık alanı kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı.

Bakanlık 2018 yılında Bayburt Belediyesi’ne yetkiyi vermiş, Bayburt Belediyesi ihale sürecinden netice almayınca tekrar dosyayı Bakanlığa göndermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü bunun üzerine projeyi GEDAŞ adlı firmaya vermiş, bu firma bugüne kadar Jeolojik Etüt, Halihazır Harita, Kıymet Takdirleri, Matematiksel Modelleme, Mimari Avan Projeler ve Kentsel Tasarım Projelerini tamamlamıştı.

Konu ile ilgili alınan son bilgide, uygulama imar planlarının Mekansal Planlama Daire Başkanlığı’nca bakan onayına sunulacağı yönünde.

Yapmıyorsanız halka bırakın!

Öte yandan mahalle sakinleri, 5. yılını dolduran projeden dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, kentsel dönüşümün bireysel olarak uygulanmasının önünün açılmasını talep ediyor.

Siyasetçilerin konuya ilgi göstermediklerini söyleyen mahalle sakinleri, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Bayburt Belediyesi veya hangi yetkili kurum yapabiliyorsa çizilen uygulama imar planına uygun inşayı yapsın. Ancak eğer bu kurumlar tarafından yapılamıyorsa şehir merkezi büyük bir bölümünü mağdur etmemek için uygulama imar planlarına uygun şekilde yapılması şartıyla Tuzcuzade Mahallesi Kentsel Dönüşümünün halka açılmasını talep ediyoruz. Toprak sahipleri kendi imkanları veya müteahhit ile bu planlara uygun şekilde inşaatlarını yapabilsinler, mağdur olmasınlar" şeklinde görüş bildirdiler. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selami 2 yıl önce

sayın yetkililer ve belediye başkanımız toki yi bırakın insanları mağdur etmeyin vizyon sahibi olun açın eskimiş yıkılmaya yüz tutmuş çirkin görüntüye sebep olan bütün mahallelerin önünü açın yapsatçılar bile yapar özellikle bayburt belediyesinde yap sat yapıp işe gelmeyen kendi işini takip eden yap satçılarda yapar bıktık artık beklemekten

Avatar
Hahmet 2 yıl önce

metreküpü geçen sene 280 lira olan beton şimdi 1350 lira civarında, demir 3 lira iken şimdi 15 tl. tüm maliyetler 5 kat artmış durumda, öncelik bence üretim olmalı. Ülke olarak tüketen değil üreten olalım, fiyatlar düşsün sonra betona yatırım yapalım ...

Avatar
Vatandaş 2 yıl önce

Bütün illerde kentsel dönüşüm bı şekilde yapılabiliyor da Bayburt'ta neden yapılmıyor?

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Toprak sahiplerine bırakılmalı bencede, insanlar yeterince mağdur edilmiş. Bundan sonrasında da mağdur edilmesinler bari.

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Mülk sahipleri mağdur edilmemeli biran önce çözüme kavuşturulmalı. Bıraksınlar mülk sahiplerine, kendi mülkü olduğu halde insanlar değerlendiremiyor, çok ayıp gerçekten.

Avatar
Kubra 2 yıl önce

Buradaki yorumlara baktim da, yap satcilar mi dersin, 150 yilllik diyerek Bayburt`un tarihi dokusunu asagulayanlar mi dersiniz... Yazik...

Avatar
Zade 2 yıl önce

Sahipsiz Bayburt

Avatar
Selim 2 yıl önce

Gerçekten çok utanç verici bir durum söz konusu , gündemlerimizde havaalanları , üniversiteler var ama koskoca mahalleyi 150 yıllık yıkık , dökük yapılarla bırakabiliyoruz. Gelmiş olduğumuz duruma bakın halk kendi toprakları için devletine önümüzü açın diye yalvarıyor . Allah hidayet versin .