Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi, Ziraat Bankası önüne siyah çelenk bıraktı

Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi, banka promosyon ihalesi dolayısıyla Ziraat Bankası'nı kınadı, banka önüne siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi, Ziraat Bankası önüne siyah çelenk bıraktı

Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Ahmet Çalışkan, banka önünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm eğitim çalışanlarını kapsayan banka promosyon ihalesinin  ilki 22 Kasım 2022 tarihinde yapılmış ve bankalarca teklif edilen rakamlar çok düşük olduğu için ihale komisyonu tarafından  kabul edilmemiştir.

Dün, ikincisi yapılan banka promosyon ihalesinden de kabul edilebilir  bir sonuç çıkmadı.

Yapılan ilk ihalede, diğer bankalar ''dostlar pazarda görsün'' niyetiyle teklifler vermiş, Ziraat Bankası ise çok düşük teklif vermiş ve diğer bankaların ihaleden çekilmesi ile birlikte ''rekabet oluşmadığı'' gibi anlam veremediğimiz bir mazeretle teklifini artırmamıştır. İlk ihalenin ardından dün yapılan 2'nci  ihalede Ziraat Bankasının, yapılan memur maaş zamlarına rağmen, 22 Kasımdaki ilk ihalede verdiği düşük teklifle neredeyse aynı rakamı vererek ihaleden çekilip, mazeretine sığındıkları ''rekabet ortamını'' yok etmesi tüm eğitim çalışanlarını derinden yaralamıştır.

Bayburt'taki  eğitim çalışanları yaklaşık 10 yıldır  tüm bankacılık işlemlerini Ziraat Bankası ile yürütmektedir. Ziraat bankasının her iki ihale sürecindeki tutumunu kınıyor ve hangi hesaplama yöntemlerini kullanarak bu teklifleri belirlediklerini merak ediyoruz.

Eğitim çalışanları olarak  fazla ya da az olanı değil, ekonomik gerçeklerle uyuşan promosyon hakkımızı istiyoruz." 



         

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.