THY, uçuş ağlarına Bayburt ve Yozgat’ı ekledi

Türk Hava Yolları, 2023 yılı için uçuş ağlarına Bayburt’un da aralarında olduğu 6 yeni rota ekledi.  

THY, uçuş ağlarına Bayburt ve Yozgat’ı ekledi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2022 yılında taşınan yolcu sayısının 72 milyonu bulacağını belirterek, 2023 yılında uçak sayısının 427 olacağını ifade etti. 

Bolat, şu anda dünya genelinde 342 destinasyona uçtuklarını belirterek, "2023'te 88 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planlıyoruz. Bu yıl uçtuğumuz hatların üzerine yurt dışında Denver ve Detroit (ABD), Katowice (Polonya) ve Palermo'yu (İtalya) ekleyerek yurt dışı sayısını 293'e çıkarmayı hedefliyoruz. (Toplam uçuş ağımıza) İç hatlarda Yozgat ve Bayburt'u ekleyerek uçacağımız destinasyon sayısını 348'e çıkaracağız" diye konuştu.

Öte yandan çalışmaların sürdüğü Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'na 1 Aday Asistan Hava Trafik Kontrolü ile 3 Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı için ilana çıkılmıştı. Havalimanının 2023 yılının Mart ayında faaliyete geçmesi öngörülüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemil 1 yıl önce

bayburta fabrika bekliyoruz...

Avatar
misafir 1 yıl önce

Yol medeniyettir...Sabırsızlıkla bekliyoruz...

Avatar
Yiğit 1 yıl önce

Bu tam olarak memleketimiz için bir rüyanın gerçek olması, muhteşem bir haber Bayburt'u o listede görebilmek. Tüm Bayburt'lulara hayırlı olsun.

Avatar
Ozan 1 yıl önce

Artık uçacağız.