Şehitlerimiz Trabzon'dan törenle uğurlandı

Uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez ile Jandarma Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Şehitlerimiz Trabzon'dan törenle uğurlandı
Bayburt Postası - Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez ile Jandarma Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın naaşı, törenle memleketlerine uğurlandı.


Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JAK timinde görevli Gidergelmez (32) ve Kapaklıkaya'nın (36) Türk bayrağına sarılı naaşları, Trabzon İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Burada düzenlenen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 17. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ahmet Burak Yürüten, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kurum müdürleri, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehitlerin özgeçmişi okundu.

Şehitlerin naaşı, okunan duaların ardından meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınarak Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.

Trabzon Havalimanı'na götürülen evli ve 1 çocuk babası Astsubay Mustafa Gidergelmez'in naaşı uçakla memleketi Gaziantep'e, evli ve 3 çocuk babası Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın naaşı ise memleketi Çorum'a gönderildi.

Kapaklıkaya, Çorum'un Kargı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın naaşı, memleketi Çorum'da toprağa verildi. Trabzon'daki törenin ardından uçakla Amasya Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, buradan kara yoluyla konvoy eşliğinde doğum yeri olan Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Dere köyüne götürüldü. 

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu, babaevi önünde helallik alınmasının ardından köy camisi yanındaki alana getirildi. 

Şehidin annesi Hatice, babası Şaban, eşi Seyhan ile çocukları Ramazan, Mete ve Ahmet Kapaklıkaya'nın isteği üzerine çadır içinde şehit Kapaklıkaya'nın tabutu açılarak, yüzü gösterildi. Şehidin yakınları, burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Cenaze törenine katılan Jandarma Özel Asayiş Komutanı (JÖAK) Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, baba Şaban Kapaklıkaya ile aile fertlerine başsağlığı diledi.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Mezarlıktaki defin töreninin ardından şehit Eyüp Kapaklıkaya için askerler tarafından saygı atışı yapıldı, tabut üzerindeki Türk bayrağı da şehidin ailesine takdim edildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile vatandaşlar katıldı.

Gidergeklmez, Gaziantepe Islahiye'de toprağa verildi

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez'in cenazesi ise ikindi namazına müteakip Gaziantep’in İslahiye ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Al bayrağa sarılı tabuta sarılan şehidin babası göz yaşı döktü. Şehidin cenazesi İslahiye'deki Sıdıka Tayyar camisinde kılınan ikindi namazına müteakiben İslahiye Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe defin edildi.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Jandarma Bölge Komutanı Tüm. Geneneral Yusuf Ziyaettin Cavlak, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tüm general Murat Koç, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.