Ozulu caddesindeki su baskınları sona erecek

Bayburt Belediyesi, Ozulu caddesindeki su baskınlarına son vermek için başlattığı altyapı çalışmasının sonuna geldi.

Ozulu caddesindeki su baskınları sona erecek

Bayburt Postası - Ozulu caddesindeki boruların yetersiz olması nedeniyle yaşanan sorunu ortadan kaldırmak için hafta sonu çalışma başlatan Bayburt Belediyesi, yoğun bir mesai ile çalışmanın sonuna geldi. 

Veysel ve Velişaban mahallelerinin su yükünü çeken, tahliye hususunda yetersiz olduğu için, yağmur sonrası dükkanların zeminlerine, içlerine kadar sular dolan alandaki çalışmada mevcut tahliye hattına bir tahliye borusu daha ilave ediliyor. 400'lük borularla döşenen hat sayesinde yağmur suları Çarşı köprüsünden Çoruh nehrine tahliye edilecek. Belediye köprüsünün yanı sıra Çarşı köprüsünden de tahliyenin yapılacak olması, Ozulu caddesini sular altında kalmaktan kurtaracak. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Ozulu caddesindeki su baskınlarını sona erdirecek çalışmanın 3 günlük bir mesai ile tamamlandığını ve Çoruh kıyısında yapılacak son bir çalışma sonrası alanda asfaltlama çalışmasının yapılacağını belirtti. Ozulu caddesinde bulunan esnafın her yağmur sonrası çektiği sıkıntıyı, tahliye borularına ek hatlar çekerek çözdüklerini aktaran Pekmezci, çalışmanın Erzurum köprüsü kıyısındaki Abdurrahman Şentürk Cami sırasında devam edeceğini söyledi. Pekmezci, yağmurlaması olmayan bölgede her yağış sonrası sular biriktiğini belirterek, yapılacak çalışma ile o bölgenin de sorunun ortadan kalkacağını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hacı 3 yıl önce

Bayburt Belediyesine sesleniyor Allah Aşkına diyorum dörtyol kavşağında petrolden itibaren köşedeki büfeye kadar olan yaya kaldırımını Belediyeniz den bir yetkili görmüyor mu. Şehrin yaya bakımından en işlek yaya yolu ama hali içler acısı. Bir yağmur yağdığında millet sizi iyi anmıyor, onu bilin ve bu kısmı acilen yapın.

Avatar
yımaz 3 yıl önce

Başkanım bu kalıcı çözüm güzel bir icraat tebrik ederiz bacanaklardaki yolu yapın çöpleri alın doğalgaz alamıyoruz çoluk çocuk düşüp ölecek her zaman dile getirdik ama ilgilelen yok oy verdik hizmet bekliyoruz