Milletvekili Erel: "Demiryolunda her iki hatta çalışılıyor"

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Bayburt için de hayati önem taşıyan demiryolu projesi hakkında Bakanlığa bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Erel: "Demiryolunda her iki hatta çalışılıyor"

Bayburt Postası - Aslen Gümüşhaneli olan Erel, Ulaştırma Bakanlığına Erzincan-Trabzon demiryolunu sorduğunu, Bakanlıktan kendisine hem Trabzon hem İyidere hattının çalışıldığı yönünde bilgi verildiğini açıkladı.  

Bakanlığa demiryolu yapımı ile ilgili soru önergesi veren Erel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın soru önergesine verdiği cevapta “Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi kapsamında; hem Trabzon’u hem de İyidere (Rize)’yi ulusal demiryolu ağına bağlayacak güzergahın etüt proje çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Günebakış'ta yer alan habere göre, verilen soru önergesinde, Gümüşhane'deki altın ve diğer madenler hatırlatılarak, dünyaya ihraç edilebilmesini sağlayacak olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunun kritik bir öneme sahip olduğu, madenlerde çalışan insanlarla birlikte diğer rezervlerin de hayata geçirilmesiyle, 50 bin kişiye istihdam sağlanacağı ve bu anlamda tersine göçle birlikte bölgenin sosyoekonomik gelişmişlik endeksinin arttırılmasının hedeflendiği kaydedildi. 

Önergede, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ım Gümüşhanelilere söz verdiğine değinilerek, “Erzincan-Gümüşhane arası demiryolunu Rize’nin İyidere bölgesine kaydırılacağı konuşuluyor. Bu durumda Trabzon’da devre dışı kalmış olacak. Gümüşhane, Bayburt ve Aksaray iktidar partisine en çok oy veren iller. Vatandaşların bazı konuları sorgulaması gerekiyor. Verilen sözler tutulmalıdır” diye konuştu.

Bayburt'a da sözler verilmişti!

Milletvekili Erel, Bayburt'u devre dışı bırakan Erzincan-Trabzon demiryolunu savunurken, 'Gümüşhane, Bayburt ve Aksaray iktidar partisine en çok oy veren iller. Vatandaşların bazı konuları sorgulaması gerekiyor. Verilen sözler tutulmalıdır” şeklinde bir ifade kullanıyor. 

Şunu hatırlatmak gerekir ki, tartışılan mevcut projelerden İyidere güzergahında yer alan Bayburt'a da son 15 yılda tüm siyasiler tarafından sözler verilmişti. En son dönemin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 2015 yılında Bayburt'ta yaptığı konuşmada, Bayburt'a demiryolu sözü vermiş ve hatta 'Tren Bayburt'a Geliyor, Bayburt'a Tren Müjdesi' yazılı çalışmalar uzunca bir süre bilboardlarda yer almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Siz muhalefet diyin 3 yıl önce

Aslen Gümüşhaneli olan Aksaray milletvekili Bayburt için Bakanlığa soru önergesi veriyor... Güleyim Ağlayayım mı

Avatar
yavuz6999 3 yıl önce

Adam aslen gümüşhaneli aksaray vekili gümüşhane çıkarlarını savunuyor bizi m bayburt vekillerinde ise hala ses yok gelde şu gümüşhanelileri örnek alma arkadaş

Avatar
De get Bayburt 3 yıl önce

Gülermisin..?
Ağlarmısın..?

Avatar
Erdoğan 3 yıl önce

Gümüşhanelileri örnek almak niye zoruna gitti. Bak bölgesel havalimanı Gümüşhane sınırlarında yapılıyor. İsmi Bayburt - Gümüşhane Havalimanı olacak. Milletvekili hemşehrim Bayburt'un hakkını savunmuş da kötülük mü yapmış?

Avatar
Muhammet Cebeoğlu 3 yıl önce

Ne vaetler verdiler ama bir çoğu hüsran

Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Yanlış rumuzlu arkadaş;
Temenninizi arzçuluyoruz, lakin nasıl yüzde yüz diyorsunuz, bilmiyorum, bildiğiniz bir şey var ise, paylaşınız ve halkı endişeden kurtarınız.
Bir gerçek var ki, TREN Bayburt a gelmez ise;
Bayburt önümüzdeki on yıl sonrası, Gümüşhaneye mi, yoksa Erzuruma mı bağlanacak onun referandumuna hazır olsun

Avatar
yanlış 3 yıl önce

merak etmeyin o tren bayburta gelecek yüzde yüz............ bunlar yapmasada