Köy yollarına çelik bariyer

Vali Ali Hamza Pehlivan Taht Köyü grup yolunda gerçekleştirilen çelik bariyer çalışmalarını inceledi.

Köy yollarına çelik bariyer
Bayburt Postası - Bayburt Merkez ile orta kol köyleri olarak bilinen bölgedeki 13 köye ulaşımı sağlayan güzergahta yaşanabilecek kazaların önüne geçilmesi amacıyla çelik bariyer yapımına başlandı. Çalışmaların sürdürüldüğü alana gelerek, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ile birlikte İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya’dan bilgiler alan Vali Pehlivan hayata geçirilen projelerle köy yollarında standartların her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Vali Pehlivan İl Özel İdaresi sorumluluk sahasında bulunan köy yollarının yüzde 95’inin asfalt olduğunu belirterek, “İlçelerle beraber köylerimizin köy içi düzenlemelerinin yüzde 70’i tamamlandı. Bundan sonra özellikle grup yollarında risk teşkil eden, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini karlı,buzlu ve yağışlı havalarda tehlikeye atabilecek noktalarda çelik bariyer uygulamasına başlıyoruz. Bugün itibariyle bu güzergâhtan 13 köyümüzün yararlandığı Taht grup yolunda yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğa sahip çelik bariyer uygulaması gerçekleştiriliyor. Virajlı ve uçurumların olduğu bu güzergah vatandaşlarımız için risk teşkil ediyordu. Ayrıca İspir grup yolu Kaleardı Mahallesi DSİ Regülatörü mevkiinde yol alt kotunda kalan mevcut 450 metre uzunluğundaki otokorkuluğun sökümü yapılarak yeniden uygun yere montajı gerçekleştirildi. Bu çalışmalarımız gelecek yıllar için örnek teşkil edecek. Karayollarında olduğu gibi köy grup yollarından başlayarak tehlike arz eden noktalarda bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Temel amacımız vatandaşlarımızın bu yollarda güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak.” dedi.

Çalışmaların eğitim öğretim faaliyetlerinin daha güvenli hale gelmesine de katkı sağlayacağını bildiren Vali Pehlivan, “Bu güzergâh üzerinde öğrenci taşımacılığı faaliyetleri de yapılıyor. Öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerine daha güvenli bir şekilde devam etmeleri ve vatandaşlarımızın şehir merkezine güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak adına ön çalışmalar yapılmıştı. İl Genel Meclisi’mizde konuyla ilgili kararlar alındı. Uygulamaya geçirmek bugüne nasip oldu. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın her zaman kazasız belasız bu yollardan yararlanmalarını temenni ediyorum. Emeği geçen başta İl Genel Meclisi’miz ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğimiz olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a incelemeleri sırasında İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ile bölge köylerinin muhtarları eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.