Kahrıman, yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Kahrıman, yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi
Bayburt Postası - Vali Pehlivan makamında görüştüğü Kahrıman’dan geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan taksimetre,köyleri de kapsayan tarifeler, dolmuş ve halk otobüslerinde geçerli olacak kart sistemi hakkında bilgiler aldı. Vali Pehlivan, uygulamanın vatandaş mağduriyetlerinin önlenmesi adına önemli bir adım olduğunu kaydederek taksici ve dolmuş esnafına bereketli ve bol kazançlar diledi.

Kahrıman ise Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından alınan karara göre bugüne kadar düzenli olarak kullanılmayan ve standardı olmayan ticari taksi işletmeciliği yapan araçların taksimetre kullanmasının zorunlu hale geldiği bilgisini paylaştı. Uygulanacak tarifeye göre şehir içi taksimetre açılış fiyatının 3 lira 50 kuruş olduğunu dile getiren Kahrıman, taksimetrenin her bir kilometrelik mesafe için 3 lira 50 kuruş yazacağını, şehirler arası birim fiyatın ise yine kilometre başına 2 lira olarak işleneceğini kaydetti.

Kahrıman, ilgili karar doğrultusunda taksilerin 1 saatlik bekleme ücreti ile köylere ait birim fiyatlarının da tespit edildiğini ifade ederek bekleme ücretinin 20 lira köylere ait kilometre başı birim fiyatın ise 2 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini dile getirdi. Kahrıman, alınan karar doğrultusunda il genelinde taksilere indi-bindi fiyatının ise 10 lira olarak uygulanacağı belirtti. Ayrıca dolmuş ve halk otobüslerinde kısa bir süre içinde kart sistemine geçileceğini bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 5 yıl önce

Taksi metreyi yolcu taksiye bindiği andan itibaren değilde duraktan açıp gelen taksicileri nereye söylememiz gerekiyor?