Hükmü Pekmezci: "Bir millet geçmişini bilmeden, geleceğini şekillendiremez"

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Hükmü Pekmezci: "Bir millet geçmişini bilmeden, geleceğini şekillendiremez"

Bayburt Postası - Pekmezci, kurtuluş coşkusunun 104 yılda katlanarak büyüdüğünü belirtti.

104 yıl önce bu topraklarda yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade eden Başkan Pekmezci, Kop Savunmasını, Taş Mağazalar Faciasını, il genelinde her yerde yaşanan olayları iyi kavramak ve gelecek nesillere aktarmak gerektiğinin altını çizdi. 

İşte o mesaj:

"Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, yarınlarımıza yön vermesi açısından son derece önemlidir. Bundan 104 yıl önce Bayburt’umuzun her bir köşesinde bir kahramanlık destanı yazıldı. Öyle bir destan ki 104 yıldır coşkusu büyüyerek, katlanarak devam ediyor.

Rusların Ekim 1917’de çekilmesiyle Ermeniler akla hayale gelmeyecek zulümler yapmışlar Bayburt’umuzda. Bu acılar 21 Şubat 1918’e kadar sürüp gitmiştir. İşgal yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 21 Şubat 1918’de Bayburt’umuzu da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır.

Bizler bu bilgilerimizi gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Unutulmaz Caddesi’nin isminin neden Unutulmaz olduğunu, Taş Mağazalarda neler yaşandığını, 2. Plevnemiz Kop Savunmasını, halkımızın ve ordumuzun ne gibi mücadelelerden sonra vatanımızı hürriyetine kavuşturduğunu, Yukarı Kırzı Köyü’ndeki iffet abidesi kadınlarımızı iyice anlatmalıyız. Çünkü bir millet geçmişini yeterince bilmeden geleceğini şekillendiremez. 

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat Kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak üzere aziz vatanımız için seve seve can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 2 yıl önce

Başta Ulu Önder M.Kamal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşında şehit olanları ve daha sonra rahmete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Allah binlerce kez razı olsun ki bize yurt bıraktılar.

Avatar
MTK 2 yıl önce

Geçmişi öğreniyoruz, bilgileniyoruz.
Rusya önderliğinde ermeniler bu milleti katletmiş, yakmış, yıkmış harabe etmiş.

Bunları sabah bu büyüklerimizden dinliyoruz, panellerle, konferanslarla, sergilerlerle zihinlerimize kazıyorlar.

akşam haberleri açıyoruz, kökümüzü kurutmak isteyen Rusya ve Ermenistan ile dostluk köprüsü kuruyoruz, dostum putin diyoruz, işbirliği içinde çalışıyoruz. hatta Ermenistan ve Rusya güzellemeleri yapanlar bile var.

bu çelişkiyi biri izah edebilir mi?
Bilmediğimden yazıyorum, burda bir tezatlık yok mu?

Hükmü Başkan mı hayal satıyor? yoksa devletülerimiz mi?
Öyle ya geçmişi bilmeyen geleceği şekillendiremez.. ya geçmişi bilmiyoruz, ya düşmanlarımız ile geleceğimizi şekillendiriyoruz..