Bayburt’un yeni nüfusu açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı.

Bayburt’un yeni nüfusu açıklandı

Bayburt Postası - Bayburt yeni nüfus sayımına göre yine Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ili oldu. 

2023 yılında 84 bin 241 olan Bayburt'un nüfusu 1 yılda 1806 kişi artarak 86 bin 47 oldu. 

Bayburt, 86 bin 47 kişi ile en az nüfusa sahip olan il olurken. Bayburt'u, 89 bin 317 kişi ile Tunceli, 92 bin 819 kişi ile Ardahan, 148 bin 539 kişi ile Gümüşhane ve 155 bin 179 kişi ile Kilis takip etti.

Öte yandan Bayburt nüfusunun 43 bin 603’ü erkek, 42 bin 444 ise kadın olarak belirlendi. 
 

Anahtar Kelimeler:
Bayburtun Nüfusu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 3 ay önce

Seçimlerde yüzde 82 ile birinci devlet tarafından yatirima gelince sıfırıncı reis

Avatar
Şafak Güngör 3 ay önce

60 dairlei blok dan oluşan 240 tane apartmana 6 kişilik aile olarak çok rahatlıkla yerleştirlebilir. Veya Olimpiyat stadını ancak ve ancak doldurabilriz.

Avatar
MTK 3 ay önce

bu tabloyu görüp hala siyasilerin peşinde koşan, particilik yapan bu şehre ihanet ediyor demektir. AKP'nin kalesi dedik ama onlar da bizi en geri kalmış şehir ettiler. bu ekonomik şartlarda büyük şehirlerde barınmada zorluk çeken binlerce gurbetçi var. bir iki fabrika ile göç tersine dönecek ama kimsenin zerre umurunda değil. siz hala vekil yarıştırın hala belediye başkanı yarıştırın. geleceğimiz yok oluyor. devletine, vatanına, milletine sevginin bedelini yatırım almayarak ödüyoruz. emeği geçenler sevinmeli.. bu şartlarda bile hala siyasilere teveccüh varsa oturup halimize ağlayalım..

Avatar
Nurullah 3 ay önce

Hakediyor Bayburtlular oy vermeyenler hariç çantada keklik olursan garanti görünürsen koyun gibi güdülürsün İŞKURun 2 yıllık maliyeti fabrika açar hem sürekli iş hemde istihdam

Avatar
Hakan 3 ay önce

Ak partinin kronik olarak aksatmadan yaptığı en belirgin şeydir. "Ne kadar çok oy verirsen o kadar az yatırım alırsın!"dır.Reis'in en son seçimlerde Bayburt'a teşekkür konuşması için geldiğinde yaptığı konuşmayı hatırlayın!! Yatırım olarak 11 yıldır bitirilemeyen Kop tünelini yeni birseymiş gibi önümüze koymuştu.Yani o kadar çok birşey yapılmamış ki Yatırım diye millete kop tünelini söyledi milletin aklıyla alay edercesine!

Avatar
Halil 3 ay önce

Bayburt'da Köylerde oturan vatandaşlar tarlalarını, damlarını terk edip, bırakıp şeherde bir ev alıp üretimde koparak tüketici konumuna geçiyorlar. Şehirde ha bire bina yapılıyor, kim alıyor yurtiçi ve dışindaki zengin gurbetçiler kapış, kapış ediyor. Pahalılıkda, kıtalarda büyük şehirlerle yarış ediyor. Zengini zengin, fakiri fakir. Zenginin de merhameti ve acıması yok.

Avatar
Hakan 3 ay önce

Bu seçimde iktidara ders verildi verildi verilmedi gelecek en yakın seçim dört sene sonra bir dört sene kimsenin umrunda olmaz Bayburt

Avatar
Yusuf Topçu 3 ay önce

Muhtarlık seçimi için adres kaydını Bayburt'a alanlar olmuştur. Nüfusun arttığına kesinlikle inanmıyorum. Tam tersine her geçen gün azaldığını hepimiz görüyoruz.