Bayburt'un mahalle nüfusları

Bayburt'ta merkezde bulunan 14 mahallenin nüfusları belli oldu. 

Bayburt'un mahalle nüfusları

Bayburt Postası - Bayburt'ta merkezde bulunan 14 mahallenin nüfusları belli oldu. TUİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanına göre Bayburt’un nüfus olarak en büyük mahallesi yine Şingah olurken, uzun yıllar Bayburt'un en büyük mahallesi olan Zahit mahallesi ikinciliği Tuzcuzâde mahallesine bıraktı. 

Eski hastane çevresi ve Trabzon yolu üzerindeki yeni yerleşim yerlerinin bağlanması sonrası nüfus olarak oldukça artan Şingah mahallesi Bayburt'un en kalabalık mahallesi olurken, yeni hastane çevresi ve üniversite lojmanlarının da dahil edildiği Tuzcuzade mahallesi ikinci, içerisinden mahalle çıkaran ve son yıllarda sakinlerinin yeni konutları tercihi sonrası terk edilen boş evler çoğalan Zahit mahallesi ise üçüncü durumda yer aldı. 

Bayburt'ta merkezdeki 48 bin 36 kişinin mahallelere dağılımı şöyle:

Şingâh Mahallesi: 11.377
Tuzcuzâde Mahallesi: 9.480
Zahit Mahallesi: 8.522
Gençsoaman Mahallesi: 5.978
Esentepe Mahallesi: 4.860
Halfikale (Kaleardı) Mahallesi: 2.315
Kadızâde Mahallesi: 1.014
Şeyhhayran Mahallesi: 1.003
Velişaban Mahallesi: 883
Mehmet Çelebi Mahallesi: 643
Veysel Mahallesi: 633
Uzungâzi Mahallesi: 597
Karasakal Mahallesi: 423
Camiikebir Mahallesi: 308

Haber: Murat Okutmuş 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 2 yıl önce

ÇİRKİN MİMARİ YAPILAŞMAYA GÖRE , BİLİME AYKIRI NÜFUS DAĞILIMI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR.. Şingah,Tuzcuzade, Zahit, Karasakal
Veysel,Kadızade,veli şaban,cami kebir,uzungazi, şeyh hayran,mehmet çelebi bu eski mahallelerde toplam 7-8 bin nüfus yaşamalıyken, bizde yaklaşık toplam 33 bin kişi bu mahallelerde yaşıyor... Başta Trafik ve kirli ,çirkin yapılaşma nasıl önlenecek ..? Bilimsel olarak , mantıklı bir izah yapar mısınız.. Oto park ve kenti bozarak.. Tarih ve Kültür şehir BAYBURT deyip de lütfen bizi güldürmeyin.. Geçmiş olsun BAYBURT...

Avatar
Murat Çelik 2 yıl önce

Bayburt merkezin toplam nüfusu 48.036 kişi.