Bayburt'ta karayolları ekiplerinin yoğun kar mesaisi

Bayburt'un yüksek rakımlı tepelerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası ekipler bölgede karla mücadele çalışması başlattı.

Bayburt'ta karayolları ekiplerinin yoğun kar mesaisi

Bayburt Postası - Bayburt-Araklı yolunun karla kaplanmasıyla birlikte Karayolları 106. Şube Müdürlüğü bölgede çalışma başlattı. Sürücülerin trafikte sorun yaşamaması adına çalışma yürüten ekipler, karla kapanan yolları kar küreme araçlarıyla temizlediler. Gizli buz tehlikesine karşı tuzlama çalışması gerçekleştiren ekipler, sürücülere rahat nefes aldırdılar.

Bununla birlikte Bayburt-Erzurum Karayolu üzeri Kop Dağı mevkiinde çalışma yürüten karayolları ekiplerince karla mücadele çalışmaları aralıksız sürerken, ekiplerin sabahın erken saatlerinde başlayan mesaisi gece geç saatlere kadar devam etti. Bir an olsun boş durmayan karayolları ekiplerinin yoğun mesaisi  neticesinde Aralıklı yolu ve Salmankaş tüneli civarlarında ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. 

Öte yandan, meteorolojinin hava tahmin raporuna göre, Bayburt merkezde kuru soğuk ve ayaz etkili olacak, yarından itibaren karla karışık yağmur yağacak, kar hafif hafif merkezde de yüzünü göstermeye başlayacak. Yer yer kar yağışının etkili olduğu, dondurucu soğukların yaşanmadığı, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bayburt'ta, en düşük hava sıcaklığı ise gece saatlerinde eksi 15 derece olarak ölçüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.