Bayburt'ta, hastalığın arttığı süreçte 150 kurum binasını 120 kişi temizleyecek!

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü, 150 kurum binasının temizliğini 120 temizlik görevlisi ile sağlayacak.

Bayburt'ta, hastalığın arttığı süreçte 150 kurum binasını 120 kişi temizleyecek!

Bayburt Postası - Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı'nın İŞKUR kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği temzilik görevlisi elemanı tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta yetersiz kaldı. 

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 150 kurum binası için Bakanlıkça tahsis edilen temizlik işçisi sayısı 120 kişide kaldı. Geçtiğimiz yıl Bayburt'a 350 temizlik görevlisi, 50 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 400 kişi tahsis edilmişti. Bu yıl güvenlik görevlisi hiç verilmezken, temizlik işçisi sayısı ise 120 olarak belirlendi. 

150 kurum binasının 120 temizlik görevlisi ile idare edecek olması aileleri de kaygı içerisine soktu. Eğitim-öğretimin aralıksız süreceği okulların hastalığa davetiye çıkardığını söyleyen veliler, Covit-19 hastalığının etkisini artarak devam ettirdiği bu yılda Bakanlıkça alınana kararın tutrasızlığına dikkat çektiler. 

Bakan Bilgin'e seslendiler..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'e seslenen veliler, çocuklarını okullara göndermekten korktuklarını, geleneksel aile yapısına sahip Bayburt'ta, evlerde yaşlı bireylerde olduğunu ve çocuklar yoluyla taşınacak virüs kaynaklı kayıplar yaşamak istemediklerini dile getirdiler. Her okulun en az iki temizlik görevlisi ile temizlenmesi hususuna değinen veliler, pandemi sürecinin artarak devam ettiği ortamda bu sayının artmasını beklerken, okul sayısını dahi tutmayan temizlik görevlisi tahsisini anlayamadıklarını belirterek, Bakan Bilgin'den bu sayının artırılmasını talep ettiler. 

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nivli 3 yıl önce

Pandemi sürecinde okullar kapanır diye az adam alıyorlar millete de okul elbiselerini almıyorlar diye baskı kuruyorlar çocuklara geçen sene alına elbiseler hiç ğiymeden küçüldü çocuklara