Başkan Memiş, emniyet mensuplarına belediye çalışmalarını anlattı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er ve İl Emniyet teşkilatında görev yapan müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet amirleriyle bir araya geldi.

Başkan Memiş, emniyet mensuplarına belediye çalışmalarını anlattı

Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er ve İl Emniyet teşkilatında görev yapan müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet amirleriyle bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Şahin Kızılaslan’ın da hazır bulunduğu buluşma Bayburt Belediyesi’ne ait tandır evinde gerçekleşti. Emniyet teşkilatını ağırlayan Belediye Başkanı Memiş, belediye faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Göreve geldiği günden bu yana imrenilen başka şehirler yerine gezildiğinde görüldüğünde özlenen, imrenilen çok güzel bir Bayburt’u oluşturmak amacıyla gayret sarf ettiklerini dile getiren Başkan Memiş, bunun da alt yapı sorunu çözülmüş bir Bayburt’la mümkün olacağını, ilk faaliyet olarak da alt yapı çalışmaları için kolları sıvadıklarını belirterek, “Bayburt’u çok güzel bir şehir yapacağız, bunu da sizler de göreceksiniz. 30 Mart 2014 itibariyle başladığımız belediye başkanlığı görevimizde ilk olarak daha önce projeleri yapılmış olan alt yapı çalışmalarını hemen başlattık. Bu şehirde en son alt yapı 1970’li yıllarda yapılmıştı. Su borularının patlak olduğu şehir şebeke suyu hattında % 55’nin üzerinde kayıp vardı. Bayburt’un merkezdeki bütün kanalizasyon hattı Çoruh nehrine akıyordu. İki yıl önce Çoruh nehrinin yanında kimse kokudan yürüyemezdi. Biz öncelikle bu problemi çözme adına alt yapı çalışmalarına yoğunlaştık. 150 kilometre içme suyu şebeke hattı ve bunun yanında 5 bin adet abone bağlantısı yaptık. Bir şehirde alt yapıda yüzde 5’e kadar olan hatalar çok iyi değerlendirilir. Bizim bu 150 kilometrede çıkan hata oranımız yüzde 1’e bile ulaşmadı” diye konuştu.

120 kilometre kanalizasyon hattının yenilendiğini, aynı zamanda atık su arıtma tesisinin faaliyete geçtiğini ve bunun sonucunda da bütün şehrin kanalizasyonunun hem fiziksel hem de biyolojik arıtma özelliğine sahip bu tesiste arıtıldığını bildiren Başkan Memiş, bu çalışmalardan sonra üst yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini şu şekilde ifade etti:

“Bayburt’ta 2 yılda bir, yılda bir yenilenen yollar yerine uzun yıllar dayanıklı ve sağlam yol imal etmeye başladık. Büyük şehirlerde, modern şehirlerde gördüğümüz asfaltı Bayburt’ta uyguladık. Son derece titiz bir çalışmayla elde edilmiş kaldırımları da bu şehirle buluşturduk. Biz bu çalışmaları merkezden çevreye doğru değil de çevreden merkeze doğru yapmayı daha uygun gördük. Çünkü işin kalitesini ilk olarak daha önce kaldırımı ve yolu olmayan bölgelerde test ettik ve kalitesine kanaat getirdikten sonra çalışmaları devam ettirdik ve en son merkeze kadar geldik. Biz kaldırım çalışmalarımız da andezit kullanmadık. Bizim kaldırımlarımız bazalt ve granittir. Biz bu çalışmalardan bugüne kadar hiç olumsuz değerlendirme almadık. Bu çalışmalarımızı İstanbul’dan, diğer büyük şehirlerden getirdiğimiz bilirkişilerle yurt dışında bu işlerle uğraşan hemşehrilerimizle de test ettirmemize rağmen bir kişi bile gelip olumsuz değerlendirmede bulunmadı. Şehrimizi teşrif eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Maliye Bakanımızla çalışmaların gerçekleştiği caddelerimizde gezdiğimiz zaman iki bakanımız da kullandığımız malzemenin kalitesi ve yapılan işçilikten ötürü Bayburt Belediyesi’ni tebrik ettiler.”

Yol ve kaldırım çalışmaları hakkında verdiği bilgiden sonra Bayburt Belediyesi’nin faaliyete geçen ve devam eden projelerini emniyet teşkilatıyla paylaşan Belediye Başkanı,  bunlar arasında yer alan ve üretime geçen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin Türkiye’ye örnek olduğunu, bu projenin kendisine Türkiye’de en başarılı Belediye Başkanı ödülü kazandırdığını söyledi.  Şubat 2017’den buyana öngörülenin yüzde 25 fazlasını üreten tesisin Bayburt Belediyesi kasasına 2 milyon 800 bin Türk lirası kazandırdığını dile getiren Başkan Memiş, proje ile ilgili verdiği diğer önemli bilgide ise dolar kurundan yapılması gereken proje ihalesinin Türk lirası üzerinden yaptırdıklarını ve bu sayede Bayburt Belediyesi’nin 3 milyon TL kar elde ettiğini bildirdi.

Başkan Memiş, yapımı devam eden ve Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdiği Tarım Yerleşkesi hakkında yaptığı açıklamada, “Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 39 Milyon TL maliyetli dev projemizin inşasına Maliye Bakanımızın da destekleriyle başladık. Tarımla ilgili bütün her şey orada toplanacak. Hayvan Satış Pazarı, mezbahane, hayvan barınağı, ot pazarı, saman pazarı olacak. Hububat alım depoları olacak. Hayvanlar için sadece pazar alanı değil ahırda olacak. Vatandaşların konaklama ihtiyacının karşılanması için otelde olacak. Bir sonraki aşamada da ata sporumuz ciritin icra edileceği birde cirit sahası olacaktır” şeklinde bilgi verdi.

Son yıllarda yapılan çalışmalar dolayısıyla Bayburt’un adeta şantiyeye dönüştüğünü, bununla birlikte Bayburt Belediyesi araç parkuruna 9 milyon TL değerinde araç kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı bu araçların sadece iş makinesi ve taşıttan oluştuğunu ve aralarında kesinlikle binek araç olmadığını kaydetti.

Bu çalışmaları yaparken gençleri ve çocukları ihmal etmediklerini dile getiren Başkan Memiş, şehrin her bölgesinde çocuk parklarının yeniden düzenlendiğini, yeni yerleşim alanlarında yeni çocuk parklarının yapıldığını ve aynı zamanda her mahalleye semt sahası çalışmalarının başlatıldığını bunlardan 2’sinin hizmete sunulduğunu belirtti. Başkan Memiş konuşmasında istinat duvarlarından yapımı devam eden oto park projelerine, yakında hizmete açılması beklenen Kaleardı Şehir Parkı’ndan hizmete sunulan Saklı Cennet Tatil Köyü ve 15 Temmuz Şehitler Parkı’na, bölgede tek olma özelliği taşıyan Aile Yaşam Merkezi’nin hizmetlerinden sosyal belediyecilik faaliyetleri ve bunların yanı sıra hayata geçecek olan Kapalı Halk Pazarı, sokak iyileştirmeleri, Ticaret Merkezi gibi birkaç projeden de kısaca bahsetti.

Açıklamalarında sosyal belediyecilik hizmetlerine değinen Belediye Başkanı Mete Memiş, “Bayburt’ta 60 evde sağlık durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın ev temizliğinden yemek pişirmeye kadar hizmetleri Bayburt Belediyesi tarafından yapılıyor. 60 tane eve Bayburt Belediyesi’nin elemanları sabah 08.30’da gidiyor ve gerekli hizmetleri gerçekleştiriyorlar. Bunun yanı sıra Bayburt Belediyesi olarak görevlendirdiğimiz bir bay bir de bayan kuaförle bu ihtiyaçlı evlerde ve hastanede kuaförlük hizmeti yapıyoruz. Eğitime verdiğimiz katkılar arasında Türkiye’de en çok satılan ve en çok okunan 500 adet kitabı Bayburt’ta her lisemizin kütüphanesine hediye ettik. Şuana kadar talepte bulunan birçok grubu Çanakkale’ye gönderdik” şeklinde konuştu.

Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er ise kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Belediye Başkanı Memiş’e teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız bu şehrin daha güzel olması, daha yaşanabilir olması amacıyla gayret sarf ederken emniyet teşkilatımızda huzur şehri Bayburt’ta huzurun devamı için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir69 6 yıl önce

;)