Bamsı Beyrek Seyir Terası inşaatı başladı

Bayburt Belediyesi, Bamsı Beyrek Seyir Terası projesinin inşasına başladı.

Bamsı Beyrek Seyir Terası inşaatı başladı

Bayburt Postası - Dede Korkut Hikâyelerinde adı geçen kahramanlardan biri olan ve kabri Bayburt’un Erenli Köyünde bulunan Bamsı Beyrek’in adını taşıyan seyir terası projesinde ilk kazma vuruldu.

Yapım çalışmaları başlayan proje kapsamında Duduzar dağı eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terası ile 500 metre kare alana sahip bir kır kahvesi inşa edilecek.

Her şeyiyle komplike bir yapıya sahip olacak projede ayrıca doğa sporları parkurları, 7 kilometre uzunluğunda doğa yürüyüşü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parkı da yer alacak.

Yaklaşık 3 Milyon TL maliyetli proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, bir projeyi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bayburt’umuz için yenilikler yapmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu projenin KUDAKA tarafından onaylanmasının ardından ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladık. Çok güzel bir proje, yaşlısıyla genciyle toplumumuzun tüm yaş gruplarına hitap ediyor. Hemşehrilerimiz proje tamamlandığında Duduzar dağı eteklerinde seyir terasından Bayburt’un eşsiz manzarasını izlerken kır kahvesinde çaylarını yudumlayabilecekler. Ayrıca doğayla iç içe bir parkurda yürüyüş yaparken zepline macera parkında adrenalin dolu anlar yaşayacaklar" ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Bamsi Beyrek Seyir Terası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sahipsiz Bayburt 2 yıl önce

Aman çok gerekliydi. Önce Bayburt'un tarlaya dönmüş cadde,sokak ve yaya kaldırımlarını yapında sonra o işlere bakın. Çok gereksiz bir proje. Bayburt'un her tarafı seyir terası. İmaret tepe,kale,şehit Osman, duduzar, aslandağı çık buralara Bayburt'u seyret. Bu para daha yararlı bir işte kullanılamazmıydı. Neymiş kudaka projesi. Bu projeyi teklif edende, yapanda ve onaylayan da her kimler ise bu yok zamanda bu paraları buralara gömmek büyük bir vebaldir. Bayburt'ta hiç bir getirisi olmayacaktır.

Avatar
Şafak Güngör 2 yıl önce

Görsel resimlerle gerçekteki resimler birbirleri ile uyuşmuyor. Küçük bi şehir 3 tane seyir terası var bir dördüncüye ne gerek var. 3 Milyona TL ye çok yazık. Bakacağımız yer neresi kıraç toprak. 3 Milyon TL lik ağaç dikseniz daha makbul olur veya insanların biraz nefes aldığı Aslan dağına bakım yapın.

Avatar
Ozan 2 yıl önce

Millet bahçesi gibi bittiğinde millete bedava çay, bedeva kek hatta bedava bir oyun yemekte verin millet nefes alsın.

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

BAYBURT İL'İMİZE VE BENİM OTURDUĞUM MAHALLE' MİZE HAYIR'LI OLSUN...