Arpalı'da bataklık alan meraya dönüştürülüyor

Arpalı Beldesi’ne 1 milyon metrekarelik mera için çalışmalara başlandı.

Arpalı'da bataklık alan meraya dönüştürülüyor

Bayburt Postası - Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Arpalı Belediyesi’nin girişimleri neticesinde çiftçiler tarafından talep edilen mera alanının oluşturulması için çalışmalara başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen proje doğrultusunda daha önce bataklık olan 1000 dekarlık alan meraya dönüştürüldü.

Çalışmaların sürdürüldüğü alanda Vali Cüneyt Epcim incelemelerde bulundu. İncelemeleri esnasında iş makinesine çıkarak çalışmalara destek oldu.

Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ile Tarım ve Orman il Müdürü Selami Ersen’den bilgi alan Vali Epcim, çalışmaların Arpalı halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Vali Epcim, alanda halihazırda korunga ve domuz ayrığı tohumu ekiminin yapıldığını, bakım ve sulama çalışmalarının da yıl boyunca devam edeceğini kaydetti. Bölgedeki askeri kışla projesi nedeniyle çiftçilerin bir süre otlaklardan uzak kaldığını belirten Vali Epcim, çalışmalarla bu sorunun çözüme kavuşacağının altını çizdi.

Vali Epcim, 1 milyon metrekarelik devasa yüzölçümüyle çalışmaların yürütüldüğü sahanın aynı zamanda beldenin gelecek yıllardaki ihtiyacına da fazlasıyla cevap vereceğini belirtti.

Yatırım alanlarını gezdi, esnafı ziyaret etti

Vali Cüneyt Epcim, Arpalı Beldesi’nde yatırım alanlarını da dolaştı, esnafları ziyaret etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Arpalı Belediyesi tarafından başlatılan mera ıslahı çalışmalarını incelemek üzere Arpalı Beldesi’ne gelen Vali Ecpim, daha sonra yatırım alanlarını dolaştı. Vali Epcim, yapım çalışmalarının devam ettiği sahil bandı ve Arpalı Konağı’nda incelemelerde bulundu. Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ile bilgi alışverişinde bulunan Vali Epcim, daha sonra esnafları ziyaret etti.

Vali Epcim, esnaflara hayırlı, bol kazanç temennisinde bulunup Ramazan ayını tebrik etti. Beldedeki ziyaretleri sırasında vatandaşlarla da ayaküstü sohbette bulunan Vali Epcim, hal hatır sorarak hayırlı Ramazanlar diledi. 

Vali Epcim, beldedeki programını Arpalı Belediyesi ziyaretiyle sona erdirdi.

Ziyaretlerde Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen de yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.