23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bayburt’ta da kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bayburt’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar Bayburt Ortaokulu’nun hazırladığı programla devam etti.

23 Nisan coşkusu
Bayburt Postası - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bayburt’ta da kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bayburt’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar Bayburt Ortaokulu’nun hazırladığı programla devam etti. Okul bahçesinde  gerçekleşen programda öğrencilerin çeşitli gösterilerinin yanı sıra kız ve erkek halk oyunları ekipleri sahne aldı. Programın son bölümünde yer alan Bayburt Sazendeleri konseri ise yağmur nedeniyle okul içindeki salonda gerçekleşti.

Törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ana sınıfı öğrencileri tarafından Vali Mükerrem Ünlüer’e buket takdimi yapılmasıyla başlayan törende, günün önemini belirten konuşmayı Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa Kahraman yaptı.

Kahraman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sevinç ve coşkuyla kutluyoruz”

“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi.”

“Bağımsızlık tutkusu milleti şaha kaldırdı”

“İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadele'ydi, Kurtuluş Savaşı'ydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.”

“Başarmak için samimi ve gayretli olun”

“Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı  yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun… Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi  saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi  saygıyla selamlıyorum.”

Tören okul müdürü Mustafa Kahraman’ın konuşmasının ardından okul korosunun konseri ve çeşitli gösterilerle devam etti. Törende ‘Ulusal Egemenlik’ konulu resim ve şiir dallarındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anaokulları resim yarışmasında birinci Yusuf Avni Köroğlu, ikinci Yağmur Keskin ve üçüncü Zeynep Şevval Öztürk’ün hediyelerini Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, İlkokullar resim yarışmasında birinci Aysun Çelik, ikinci Eymen Kolaca, üçüncü Nisanur Erel’in hediyelerini Belediye Başkanı Mete Memiş ve Ortaokullar şiir yarışmasında dereceye giren birinci Aleyna Yeşil, ikinci Nisanur Çakmak, üçüncü Meryem Kacır’ın hediyelerini ise Vali Mükerrem Ünlüer verdi.  

Halk oyunları kız ve erkek ekiplerinin gösterileri ile devam eden töreni son bölümünde sahne alan Bayburt Sazendeleri konseri ise yağmur nedeniyle okul konferans salonunda gerçekleşti. Tören Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdoğan Şahinoğlu şefliğinde sahne alan Bayburt Sazendeleri Korusu tarafından gerçekleştirilen konserle sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 10 yıl önce

Harikaydı ... Herkesin 23 nisan çocuk bayramı kutlu olsun

Avatar
Büşra Aydın 10 yıl önce

Herkezin 23Nisan egemenlik çocuk bayramı kutlu olsun