Bayburt Postası internet haber portalını takip eden okurlarımızı yakından ilgilendiren bir konuda açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yayın anlayışı; hoşgörüyü kökleştirmek ve sağduyuyu güçlü tutmak üzerine kurulu olan Bayburt Postası’nın teknik altyapısının da aynı şekilde güçlendirilmeye çalışıldığına bir kez daha dikkat çekerek, öncelikle şu hususu hatırlatmak istiyoruz.

Bayburt Postası haber portalında yer alan her hangi bir haber veya köşe yazısına katkıda bulunduğuna inandığımız yorum modülünde, -cevap hakkı doğmadığı sürece- aynı IP numarasından, aynı habere fakat farklı rumuz veya isimlerle yapılan yorumları elimizden geldiğince takip etmeye çalışıyor ve ilgili yorumcuların anlayışına sığınarak söz konusu yorumları yayımlamadığımızı belirtmek istiyoruz.

Çünkü karakter sınırlaması bulunmayan yorum modülünde -kısa ve özgün ifadelerle yapılmış yorumları tercih ettiğimiz halde- kişilerin düşüncelerini daha uzun bir şekilde ifade etme özgürlüğüne saygı duyarken, yine bu bağlamda kişilerin; fikirlerini, önerilerini veya düşüncelerini tek bir yorum sayfası içinde belirtme hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz.

Bu gerekçeden yola çıkarak, aynı IP numarasından aynı habere fakat farklı rumuz veya isimlerle defaatla yapılan yorumların konu kirliliğine ve yanlış algılara yol açtığı düşüncesiyle yayımlanmadığını hatırlatarak, yine daha önce belirttiğimiz üzere; sosyal etkileşime hem paydaş hem de destek olmak adına yorum modülü ile ilgili yeni bir sistemi hayata geçireceğimizi de ayrıca duyurmuştuk.

Bugüne kadar yayımlamış olduğumuz haber yada köşe yazılarına konu olan, kimliği belirli herhangi bir kurum ya da kişinin yine kimliği belirsiz herhangi bir kurum ya da kişi tarafından -doğrudan- hedef gösterilmesi veya hedef alınmasının önüne geçmek için sürdürdüğümüz kararlılığın artarak devam etmesi için yapılan söz konusu çalışmanın amacı; kesinlikle kişileri deşifre etmek veya özgün isimleriyle yorum yapmak zorunda bırakmak değil! Aksine yoruma açık haber ya da köşe yazısına konu olan kurum veya kişilerin haklarını dikkate aldığımız gibi, yine söz konusu haber ya da köşe yazısı hakkında fikir beyan etmek isteyen kişilerin özgün isimlerini saklı tutma hakkına sahip olduğuna da aynı şekilde inanıyoruz.

Bu bağlamda; üyelik sisteminin hedefi, yorum modülünü belli bir rumuza ve isme sahip kayıtlı üyelerimize açık, gerçek veya müstear isim sahibi bile olsa samimiyetten uzak kişilere ise kapalı tutmaktır.

Buradaki amaç, -tam olarak yeterli olmasa bile- yayımlamış olduğumuz her hangi bir haber ya da köşe yazısı hakkındaki düşüncelerin açıkça paylaşılabilmesi için kullanılan ve bugüne kadar sadece editör onayına tabii tutulan yorum modülünü daha samimi, kontrolünü ise daha şeffaf bir hale getirmektir.

Uzun bir süredir gündemimizde olan ve teknik alt yapı çalışmaları halen devam eden yeni yorum modülü, üyelik sistemi ile geliştirildiğinde; haber ve köşe yazılarının tüm okurlarımıza açık olmakla birlikte, yorum modülünün de sadece kayıtlı üyelerimize açık olacağına dikkat çekmiştik. Bunu yaparken de, mevcut yorum modülünü -tamamen değiştirmeden- sadece dikkat çektiğimiz üzere geliştirmeyi amaçlamıştık.

Çünkü 1 Ocak 2009 yılında internet hayatına başladığımız ilk günden itibaren Bayburt Postası haber portalına şu ana kadar gönderilmiş olan tüm yorumları, silmeden veya kaldırmadan söz konusu çalışmayı sonuçlandırmak istiyoruz!

Bu sebeple, sistemde mevcut olan yaklaşık 12 binin üzerindeki yorumu -her bir yorumun sahibine karşı duyduğumuz saygıdan ötürü- koruyarak üyelik sistemini açmayı planlıyoruz. Teknik ekibimiz tarafından bu doğrultuda yürütülen çalışmaların, internet dünyasının tüm teknik aksaklıklarına ve zorluklarına rağmen devam ettiğini bir kez daha hatırlatıyor, en kısa zamanda da sonuçlandırmaya çalıştığımızı bilginize ve dikkatinize sunuyoruz…

Saygılarımızla…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.