Bayburt'u EMITT'te Baksı Müzesi tanıtacak

Bayburt'u EMITT Fuarı'nda Baksı Müzesi temsil edecek.

Bayburt'u EMITT'te Baksı Müzesi tanıtacak
Bayburt Postası - Dünyanın en büyük 4 turizm fuarından biri olan EMITT, 30 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini 24'üncü kez İstanbul'da bir araya getirecek. 

Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlenen Baksı Müzesi, dünyanın önemli büyük turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı’na katılıyor. Bayburt bölgesine ait ve müzede üretilen sanatsal objelerin sergileneceği fuarda Baksı Müzesi 3. HALL B330 nolu stantta yer alacak. 

Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde yükselen ve sıra dışı bir yapı olarak nitelenen Baksı Müzesi, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında, yan yana ve iç içe yer veriyor. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük arazide hayat bulan Baksı Müzesi, diğer müzelerden farklı olarak sadece bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturuyor. Bünyesinde kurduğu üretim birimleriyle, ekonomik hedefler oluşturan özel bir kimliğe sahip Baksı Müzesi, başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü.

Baksı Müzesi, Tüyap Fuar Merkezi’nde 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e, müzenin turizm etkinliklerini geliştirmek amacıyla katılıyor. Stantta müzede üretilen ve “Tılsım” temalı sanatsal objelere yer veren Baksı Müzesi, fuar alanına Bayburt yöresinin mistisizmini de taşıyacak. 

Uluslararası bir arenaya sahip olan EMITT Fuarı’nın Bayburt’u ve Baksı Müzesi’ni tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Baksı Müzesi, kendini sadece sergi işlevi ile sınırlamıyor. Üretim, istihdam ve ekonomik alanla da doğrudan ilgili bir kurum olarak kendini geliştiriyor. Bu boyutu ile kültür turizminin aktörlerinden biri olma sorumluluğu ile projeler üretiyor. Ürettiği projelerde yerel birikimleri günümüz duygusu ve bütüncül bir estetik anlayışla kültür turizmine kazandırma çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda bilimsel çalışmalar, yayınlar ve kurslar düzenliyor. Nitekim son yıllarda Bayburt Merkez’de Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Kadın İstihdam Merkezi’nde, zanaat, tasarım ve yerel birikimlerle bir üretim zinciri kurma çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 4 yıl önce

Ona hepimiz, Bayburt çok şey borçluyuz. Kendisine ve Oya Koçan’a sağlıklı gelecek diliyorum.