Lütfü Siloİstanbul ve benzeri mega kentlerin yaşantısına ayak uydururken kendi öz kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, sevgi saygı çerçevesinde birlik ve beraberliğimizi sergileyen faaliyetler içerisinde bulundu derneklerimiz. Kahraman ve güzel Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü başta İstanbul olmak üzere birçok il ve ilçede ki Bayburt Dernekleri vasıtasıyla kutlandı.

İstanbul’da gerek Avrupa yakası ve gerekse de Anadolu yakasında büyük hemşehri kitlelerinden oluşan Bayburt sevdalıları ve Devletimizin üst düzey yetkililerinin katılımları ile nezih kutlama programları organize edildi. Muhtelif derneklerimiz, başta Maltepe Derneğimiz olmak üzere kahvaltılı, yemekli sohbet, tanışma ve dayanışma toplantıları yaptı.



Geleneksel hale getirdiğimiz ve “Genç Osman Şenliği” adı altında düzenlediğimiz herfenemizde geniş bir katılımla nezih bir gün yaşadık. Bu güzel günde kahraman ve güzel Bayburt’umuzun yemek kültürü, folklörü, mahalli oyunları başta misafirlerimiz olmak üzere tüm izleyenlere tanıtıldı ve yaşatıldı. Aynı gün Avrupa yakasında ki derneğimiz Bayburt’umuzun il olmasında emeği geçen merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı kabri başında andı ve o günün akşamında “İl” olmamızda emeği geçenlere şilt vererek, “İl” oluşumuzun 20. yılı nezih bir ortamda kutlanmış oldu.



Köy derneklerimizin katılımı ile Avrupa ve Anadolu yakasında organize edilen futbol turnuvalarında gençlerimiz spora yönlendirildi. Her iki turnuvada da birbirinden güzel maçlar oynandı. Bu iddialı ve heyecanlı maçların sonunda Avrupa yakasında Petekkaya, Anadolu yakasında da Pamuktaş köylerimiz şampiyon oldular. Turnuvalara katılan bütün takımlarımızı ve şampiyonları kutluyorum.



Anadolu yakasında organize edilen turnuvanın şehidimiz Oktay Karakelle adına düzenlenmesi seyir ve katılım açısından çok anlamlıydı. Keza açılış ve final maçlarının televizyondan naklen verilmesi, uzaktaki ve maçlara gidemeyen hemşehrilerimizin de bu organizasyonları takip etmelerine imkan verdi. Bu güzellikleri ve etkinlikleri bizlere yaşatanlara sonsuz teşekkür ediyor ve faaliyetlerinin devamını diliyorum.



Muhterem Bayburtlular; Şubat ayından başlayarak Temmuz ayına kadar nerede olursak olalım muhakkak ki Bayburt’umuz adına etkinlikler yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yurt içi ve yurt dışı fark etmiyor, çünkü kahraman ve güzel Bayburt’umuzu çok seviyoruz.



Kurtuluş günüydü, konferanslardı, yemekli toplantılardı, anma günleriydi, futbol maçlarıydı derken Temmuz ayında ki Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri ve Soğanlı Dağında Yayla Beyi seçimi ile Temmuz ayı faaliyetleride bitmiş oldu. Şimdi yeni yeni programlar planlanmaya başlanıyor.



Tüm bu güzellikleri bizlere yaşatan başta Dernek Başkanları ve yönetici kardeşlerime teşekkür ederken; bütün bu etkinliklerde karşılıklı saygı ve hoşgörüye daha fazla özen gösterirsek ve de program tarihlerinin çakışmaması için sağlıklı iletişim kurarsak birlikteliğimizin çok daha iyi ve verimli olacağı düşüncesindeyim.



Muhterem hemşehrilerim; bakın şair Bayburt için ne demiş;



Bayburtsuz dünyayı gönül arzu etmez,

Bayburtsuz dünyayı toplasan bir Bayburt etmez.



 

- - - -

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.