Bayburt Postası - Yazılı basında 61, internet hayatında ise 4. yılını deviren Bayburt Postası’nın, yazar kadrosunun daha güçlü, daha güncel ve daha okunur olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 61 yıldır Bayburt Postası sütunlarında yazan kalemlerin birçoğunu internet ortamına taşımış, aynı zamanda yeni isimlerin katılacağını da müjdelemiştik.

İşte okuyucularımızla buluşturmaya hazırlandığımız yeni isimlerden biri, Cazim Gürbüz…

Edebiyat dünyasının güçlü kalemlerinden biri olan Cazim Gürbüz’ün Bayburt’a ilişkin anıları ile birlikte gündeme özel yeni ve güncel yazılarını, gerekli altyapı çalışmaları tamamladıktan sonra sizlerle buluşturacağız.

Kısaca Cazim Gürbüz

Cazim Gürbüz1948 yılında, Bayburt'ta doğdu. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Ziraat Bankası'nda memurluk, Tekel ve Türk Standartları Enstitüsü'nde başmüdürlük ve bölge müdürlüğü görevlerinde bulundu. Erzurum Meslek Yüksek Okulu'nda iki yıl görev yaptı. Bu görevlerin ardından, bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra, uzun yıllar Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak hayatını sürdürdü. 2000-2001 yıllarında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2001 yılında, girdiği mesleki sınavı kazanarak Yeminli Mali Müşavir oldu. 1980 öncesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Gençlik Kolu 2. Başkanlığı yapan Cazim Gürbüz, 2003 yılında Kocaeli MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 Haziran ayı içinde MHP’den istifa ederek, 4 Eylül 2008 tarihinde Osman Pamukoğlu önderliğinde kurulan Hak ve Eşitlik Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Gürbüz, bu partide, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı.

1990 yılında Şiir Defteri Yayınları arasından çıkan ve 1993 yılında ikinci baskısı yapılan "Ateşkes Çağrısı" adlı eser ile edebiyat dünyasına adım atan Gürbüz’ün çok sayıda kitabı ve makalesi bulunuyor.

Gürbüz, amatör olarak, gazeteciliğin haberden köşe yazısına, röportaja dek, birçok dalında ürünler verdi. Türk Haberler Ajansı, Güneş ve Ortadoğu gazetelerinde muhabirlik yaptı. Köşe yazarlığına Ortadoğu Gazetesi’nde başlayan Gürbüz, 1998-2003 yılları arasında aralıksız olarak Büyük Kurultay Gazetesi'nde haftalık kültür-sanat yazıları yazdı. Aralık 2003'den bu yana da, Yeniçağ Gazetesi'nde gündeme ilişkin köşe yazarlığına devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.