Bir adama, bir ademe bağlanıp gitmişler, hepsi zararda, hepsi ziyanda... En hazini de bu kervana itiraz edenleri de sürüklüyorlar peşlerinden. Peşinen söylemeliyim amacım bir siyaseti zemmetmek veya diğer bir siyaseti methetmek değildir maksadım... Allahüalem fikrimiz, maksat ve maksudumuz bellidir.. Hakikati söylemek her müslümana farz-ı ayndır.

Böyle bir girişle sevgili okuyucularım...

Kezâ dine aykırı, İslâm akidesinde yazılı 'şirk'e varacak bir inatlaşma içinde ve Kurani ifadesiyle; "içimizdeki beyinsizlerle beraber helak olmanın" endişesiyle uyarı yapanların avazlarına kör ve nadan kalıyorlar.. Bilerek ve isteyerek diretiyorlar.

Hakeza, bir kaç gün evvel sosyal medyada, istikametini bildiğim 'inatçı'  bir arkadaşım, "düşün ki, Liderimiz bey gaybetmiş, acap ne olur halimiz", mealinde bir paylaşım yapmıştı da, altına onlarca benzer yorumlar yazılmıştı...

Yanılmıyorsam biz de, bu bir tek kişiye bu kadar insanüstü, layüsel  bir izafenin, bir insana istiabından fazla yük yüklemenin, ona da yazık olacağına dair.. Kişilerle kaim ve akim fikirlerin yanlış bir yaklaşım olduğuna dair kısa bir yorum yazmıştık..Lakin heyhat..

Bakınız.. yaptığı yüz savaşın tümünü kazanan, girdiği her uğraştan zaferle çıkan.. Şam ve Horasan'ın fatihi Halid bin Velid'i İslâm ordularının başkumandanlığından azleden hazreti Ömer ne diyor:

“Ben, Halid’i bir öfkesinden, hatasından ya da ihanetinden dolayı azletmedim. Fakat insanlar onu o kadar büyüttüler ki, Allah’ı bırakıp ona tevekkül edeceklerinden korktum. Ben onlara, bütün başarıların ve zaferlerin Allah’tan geldiğini bilmelerini istediğim için, böyle hareket ettim.”

Evet.. Bu tenzil karşısında o fatihler fatihi komutan Halid bin Velid ne demiş değerli okuyucularım; buyrun bakalım:

Halid azledildiğini öğrenince, Emir El Müminin emrini tebellüğ edip, askerine ve diğer zevata kendisi tebliğ edip bildirdi. Dinleyicilerden biri ayağa kalktı ve: "Ey emir! Sabırlı ol. Bu bir fitnedir", dedi. Bunun üzerine Halid şu cevabı verdi: 'Ömer bin Hattab sağ oldukça fitne olmaz.'

Ve ne yazık ki, Ömer de, diğer İslam halifeleri de (Ali ve Osman) fitnelere mündemiç şehit edildiler.

Şimdi tamamen İslam için çırpındıklarını iddia eden bu zevatın Hazreti Ömer'in gelmiş geçmiş en büyük fatih olan Halid Bin Velid'i azletmesine havi yukarıdaki açıklamasını, sebep ve sonuç, illiyedi itibariyle düşünmelerini ve mes'elelerinin gerçekten Allaha kul olmak ise, Allah dururken bir faniden beklenti içine girmelerini yeniden düşünmelerini arz ve rica ediyorum...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şair 6 yıl önce

Teşekkür ederim.. aydınlandık.

Avatar
memoli 6 yıl önce

Recep Tayyip ERDOĞAN sağ oldukça fitnede olmaz. Bu milletin bileğini bükende olmaz. Saygılarımla