Yeni ufuklar heyecanın, özverinin, adanmışlığın sonucunda oluşur.

Bayproje işte bu duyguların eseridir.

İki Bayburt sevdalısı, idealist, girişimci delikanlının ortaya koyup, yaşatmaya çalıştığı özgün ve örnek bir eserdir.

Bayproje örnek alınması gereken, yerel ve genel kalkınmaya ışık tutacak amatör ruhlara/profesyonel beyinlere uygulama örneği olacak bir eserdir.

Ve yaşatılması Bayburt için vazgeçilmez olan bu girişim, 19 Temmuz 2021’de 10. yılını tamamlayacak.

Başarılarıyla, yenilikçi görüş ve girişimleriyle, yüz akı uygulamalarıyla, 10 yılda -Tümü Bayburt’a ışık tutan, yaşayanlarına yeni ufuklar sunan- onlarca broşür ve kitaplarıyla istenirse zorun da başarılabileceğini kanıtlayan bir inanmışlığın eseridir BAYPROJE...

Bayburt ortaöğretim öğrencilerinde edebi ruh ve düşünce gelişiminin oluşmasına -çeşitli edebi yarışmalarla- sağladığı katkıyla gelecek kuşakların gönüllerinde edindiği yer çok sağlamdır ve sevgi ile donanmıştır. Bu kuşaklar şiir, öykü, günlük yazma gibi yarışmalarda yaşadıkları heyecan ve duygusal doyumu yüreklerinde bugün yaşanmış gibi duyumsamaktadırlar.

Bu 10 yılda Bayburt’taki tüm kalkınma, sosyal, kültürel, bilimsel, çevre… etkinliklerinin ya düzenleyicisi ya da etkin katılımcısı olmuştur BAYPROJE. Bu etkinliklere girişimci ruhunu ve enerjik heyecanını katmıştır.

Hele öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlara yönlendirilmesi alanındaki çalışmaları, gelecekte çok konuşulacaktır. Bayburt Gençliğinin bilimsel gelişmesi yönündeki en önemli girişimi MATEMATİK ATÖLYESİ’dir. Bu atölyede yetişenlerin ulusal ve uluslararası başarıları ile tüm Bayburtlular gururlandı.

BAYPROJE bu 10. Yılını elbette amacına uygun etkinliklerle kutlayacaktır.

BAYPROJE, 11. Yıla da kuruluşundaki coşku ve adanmışlıkla başlayacaktır. Yeni proje ve etkinliklerle Bayburt’a katkı sunmayı sürdürecektir. Bunda hiç kuşkum yoktur.

Elbette projenin kurucu delikanlıları Rıfat YILDIZ ile Akın BAYRAK, Bayburt’un hafızasında BAYPROJE ile hak ettikleri yeri alacaklardır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 3 yıl önce

Sn Hocam
On yılıdır bir emek verilmiş, fahri olarak karşılıksız emek sarf edilmiş, bu yönleri ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
İnsanoğlu olarak belki sabırsız olduğumuz için şunu bekliyoruz, diyoruz ki, bu tarz oluşumlar kendini daha yoğun hissettirsin ve her türlü fikir üretime dönüşsün, bu yolla Bayburt üretime başlayınca istihdam artsın, ihracat artsın, eğitim kalitesi artsın, üretimin artması ile ihracat, ihracatın gelişmesi ile Bayburt un özlemi olan ve üretilen ürünlerin dünya ya ulaştırılmasında, ve Bayburt un hep Devletten alan değil veren olmasına katkı sağlayacak olan TREN projesi gerçekleşsin istiyoruz.
Nice hayırlı başarılı projeler diliyorum.

Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 3 yıl önce

salih bey ne güzel demiş,elbette demiryolu bayburttan geçer ise,5 ile büyük katma
değer katacaktır,zira,demiryolu olan yerde fabrika yapılır.trabzon-rize artvin-g.hane
nin fabrika yeri aydıntepe ovasıdır.d.p.t. verileri,herkese slm