Bayburt Postası - Sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlıklar için kazanlar kuruluyor ve meşe odunu ateşinde etler kavrulmaya başlıyor. Yaklaşık 2 saat boyunca büyük kazanlarda kendi yağında kaynatılan etler, suyu çekilinceye kadar pişiriliyor. Pişirme sırasında kazan dibinin tutmaması için etler tahta çubuklarla karıştırılıyor ve istenilen kıvama geldiğinde kaplara alınıyor. Kavurmaların üzerine, kazanın dibinde kalan kızgın yağ dökülerek korunması sağlanıyor.

Kışlık et ihtiyacını karşılayan bu kavurmalar, özellikle soğuk hava şartlarında misafirlere et ikramı yapmak için hazırlanıyor. Yılbaşından sonra tüketilmeye başlanan kavurma, yöresel yemeklerde de kullanılıyor ve özellikle soğuk haliyle kahvaltılarda önemli bir yer tutuyor.

Bayburt Mutfağı Gastronomi Etkinliği'ne Ünlü Şefler Katılıyor
Bayburt Mutfağı Gastronomi Etkinliği'ne Ünlü Şefler Katılıyor
İçeriği Görüntüle

Kavurma yapanlardan Şeyma Aydoğan, "Atalarımızdan beri kavurma yapma bizim kültürümüzdür" diyerek, imkanı olan her ailenin 2-3 küçükbaş hayvan kestiğini ve bu geleneğin hala yaşatıldığını belirtiyor. (İHA)

Bayburtta Kislik Kavurma Icin Kazanlar Kuruldu1