Bayburt Postası’nın çözüm sürecine yönelik düzenlendiği anket sonucu dikkat çekti. Gazetenin haber portalı tarafından düzenlenen ve 58 gün süreyle devam eden ankete sadece 292 kişi katıldı. Anketin, ‘Hükümetin terör sorununu çözmek için yürüttüğü çalışmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?’ şeklinde sorusuna 163 kişi ‘Desteklemiyorum’ şeklinde cevap verirken, 99 kişi ‘Destekliyorum’ şeklinde cevap verdi. Seçenekler arasında yer alan ‘Kısmen destekliyorum’ şeklinde cevap verenlerin sayısı ise sadece 30 oldu.

Yaklaşık iki aya yakın bir süredir devam etmesine rağmen katılımın oldukça düşük olduğu anketin en çarpıcı sonucu ise anket sonuçlarına bakan kişi sayısı yani sayfanın izlenme oranı oldu. Aynı IP numarasından 24 saat içinde tek oy kullanma hakkına sahip olan okurların anket sonuçlarını izleme oranı, oy kullanan kişi sayısı oranına göre oldukça yüksek çıktı.

Anket bölümünde herhangi bir seçeneği seçmeden sonuçları izleyenlerin oranına bakıldığında, sayfanın tıklanma sayısı tam 4 bin 813 oldu. Bir başka deyişle 4 bin 813 kez tıklanan anket sayfasında oy kullanan kişi sayısı 292’de kaldı.

İçerik tıklama verilerinden elde ettiğimiz sonuçlara göre dikkat çeken bir başka konu, ankete katılım oranının ziyaretçi sayısına oranı oldu. Verilere göre günde ortalama 10 bin tekil hit alan haber portalında aynı gün içinde ankete katılım oranı günlük ortalama 500 ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 1’ini oluşturdu. Sürenin yaklaşık 2 ay boyunca devam ettiği dikkate alındığında ise her 100 okurdan 1’inin oy kullandığı ankete karşı ilginin olmadığı da net bir şekilde ortaya çıktı.

Editör: Bayburt Postası tarafından zaman zaman gündem konularına ilişkin sadece okurlarının nabzını tutmaya yönelik düzenlenen anket sonuçları Bayburt kamuoyunu tamamıyla yoklama çalışması değildir. Aynı IP numarasından 24 saat içinde tek oy kullanma hakkına sahip olunan ankette ayrıca tek bir PC üzerinden farklı IP numaraları ile birden fazla oy kullanılabildiği için sonuçlar gerçeği yansıtmadığı gibi, haberdeki veriler bugüne kadar düzenlediğimiz tüm anketler için de hemen hemen aynıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.