İnsanlar vardır, şehirlerine değer katan, şehrin kimliğini oluşturan, mekânları güzelleştiren; şehirler vardır, insanların hayatına anlam veren, unutulmayan, unutulmaz kılan ve onları kendi kültür harcıyla potasında yoğuran şekil ve ruh veren.

Bir şehir var vatan coğrafyasının bir yerinde, bu şehir benim umudum, geçmişim; bugünüm, yarınım, doğduğum, doyduğum gururla yaşadığım, toprağı küçük ama bizim yüreklerimize sığmayan umutları ülküleri büyük delice sevdaların ve serdengeçtilerin şehri BAYBURT…

Bir şehir var; savaşların, göçlerin, sevinçlerin, acıların iç içe yaşandığı bir şehir. O şehrin gün olmuş kahramanlık destanları yazılmış toprağında ovalarında; dor atların, kır atların dört nala koştuğu yiğitlerin kılıç salladığı, cirit attığı ve mevsimlerin renklerle yarıştığı, kışların beyaz gelinliklerle, baharın yeşille bütünleştiği gürül gürül akan suların, rengârenk çiçeklerin, kardelenlerin, papatyaların, yaban güllerinin her biri bir genç kızın kiliminde nakış ihramında ilmik ilmik sevdaların dokunduğu şehir BAYBURT…

Tarihim kültürüm varlığım, yaşama sevincim caddelerinde, sokaklarında gönül huzuru ile dolaştığım sevginin, muhabbetin, vefanın kardeşliğin kısacası hep iyiden güzelden yana çarpan yüreklerin şehri BAYBURT…

Bazen gurbete gönderip özlediğim, bazen mezar taşlarında isimlerini ezberlediğim, her baharda yeniden yeşerttiğim, son baharda tükettiğim, aylara böldüğüm sevdalarımın şehri BAYBURT…

Kıbleye yönelmiş nur yüzlü ninelerin dedelerin diyarı, tespih tanelerinde şükrün kalplerde hamdın zikir edildiği, duaların dualara eklendiği, Evliyaların, ermişlerin abitlerin, zahitlerin, Allah dostlarının hürmetine hüdaya kalkan ellerin şehri BAYBURT…

Şimdi bu şehir doğurduğu, emzirdiği büyüttüğü hayatına anlam verdiği insanların dün olduğu gibi bugünde ona sahip çıkmasını bekliyor. Bu şehir insanlarını arıyor ve insanlarının hatırlamasını bekliyor.

Geleceği bilemeyiz, geçmişi değiştiremeyiz ama bir yerlerden başlamalıyız, aşmalıyız önümüzdeki engelleri tek tek gelecek hayallerimize gem vurmadan coğrafyaya vatan yaparak bize emanet edenleri unutmadan, hayallerimizin ve gerçeklerimizin şehri BAYBURT bizden kendine yakışan yüreklice sesler bekliyor…
       
Selam sana BAYBURT’um, selam sana BAYBURT’lum...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AKP'li 10 yıl önce

Bir akpli olarak hükmü pekmezci adaylığını koysun vallahi oyumu veririm .. hükmü başkanı unutmadık unutamayız ... Kendi ailesinden bir kişiyi belediyeye almayan bir yürekli başkan o helal sana hükmü başkan .!!

Avatar
Neriman Ilhami Altinay 10 yıl önce

Bayburtu ancak Hükmü Pekmezci böyle güzel anlatabilir. Sevgi ve saygilar

Avatar
Mihriban 10 yıl önce

Sevgili başkanımız,bayburtun kalkınması adına"tarih ve kültür"şehri bayburt,un
başlığı noktasında,imzanız var dolayısıyla sizlere tşk,ederiz.başkanımız,şirin
bayburtun kalkınması adına bütün siyasi görüş,leri bir kenara bırkarak.parti il
başkanları.s.t.k.muhtarlar eski belediye başkanlarımız her ay sonu bir araya
gelerek proje ve toplantı yapılmalı.esenlikler dileği ile.hoşça kalınız.

Avatar
Ali KILIÇ 10 yıl önce

Sevgili başkanım kıymetli ağabeyim bir şehir ancak bu kadar yürekten anlatılabilir.Tüm duygularını yürekten paylaşan kabul ederseniz bir kardeşiniz olarak sizleri kutluyorum hürmetle ellerinizden bayburt un renkleri olarak öpüyorum..

Avatar
Adnan 10 yıl önce

Bu duyguları bize yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu yazıyı sizin o davudi sesinizden insanların dinlemesi çok farklı bir haz verirdi. Keşke böyle bir fırsat olabilseydi. Hitabetiniz , insanlığınız, devlet adamlığınız, dürüstlüğünüz her zaman toplum tarafından takdir edilmiştir. Allah razı olsun sizden.

Avatar
Hüseyin Güney 10 yıl önce

Ağzınıza dilinize kaleminize sağlık. Bayburt'u sizden bu şekilde okumak kaybetmeye yüz tutan hayallerimizi yeniden yeşertti.

Avatar
Murat 10 yıl önce

Söz konusu memleketimiz olduğunda siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp Bayburtu hak ettiği yere hep birlikte getirmemiz lazım.

Avatar
Ertuğrul Haşlak 10 yıl önce

Sevgili hocam Hükmü PEKMEZCİ'ye çok teşekkür ederim memleket sevdası ancak bu kadar güzel kaleme alınır. bizlerin yüreğindeki Bayburt sevdasını bizim adımıza dile getirerek duygularımıza tercüman olmuştur ne mutlu bize böyle güzel değerlerimiz var.