Güya; memleket sevgisinin kıyısına yaslamış sırtını… Bir yandan da; herhangi bir aksilik olursa kaçıp saklanacağı ‘yalan’ın surlarını kesiyor! Sakin görünmeye çalışıyor ama değil! Sahte gülüşünün arkasına sakladığı; basit, komik, cılız, utanmaz bir hali var ama tabi ki görebilene!

Hiç düşünmeden, fevri bir hareketle belindeki silahı çekip, ‘şehri’ hedef alarak basabilir tetiğe… Acımasızdır, duygusuzdur, cahildir ve kendini beğenmiş bir hali vardır!

***

Zavallı silah ve namlunun ucundaki zavallı şehir…
Tetiği çekmekten ar duymayan utanmaz adam…
Ve nişan alınmış, aldatılmış, kandırılmış, hayatları çalınmış insanlar…


***

Zaman buldukça; işleyişlerinden ve içlerinde dolaşan dedikodulardan olsa gerek hiçbir zaman ısınamadığım onlarca ‘oluşumun’ toplantısına, sohbetine katılırım, olan bitene utana sıkıla şahit olurum!

Oluşumun içine girip bakmışlığım, sohbetlerinde tat aramışlığım ve söylemlerine bakarak kafalarındaki fikirlerde heyecan bulmaya çalışmışlığım olmuştur.  

-Doğrudur!-
“Aradığım ‘heyecanlara’ sahip insanları bu vesileyle tanıdım…

Ve yine bu toplantılarda; namlunun ucundaki hedefe ‘benim şehrimi’ koymuş, gözünü kırpmadan tetiği çeken, şehri acımasızca vuran, vurmak için çırpınan 'yüzlerce adam’ ve bu yüzlerce adamı pervasızca sırtında taşıyan bir o kadar da zavallıyı tanıdım!

Birbirlerine bu kadar kinle yaklaşan, birbirlerinden bu kadar nefret eden, birbirlerinin ayağını kaydırmak için bu kadar uğraşan ve bu kadar acımasızca yerden yere vuran insanlar arasında “birilerinin” mutlaka utanılacak hesapları olmalı.

Ve birileri, mutlaka “utanmalı”… 

***

“İsim ver isim” diyenleri duyabiliyorum…
İşte en çok da buna üzülüyorum!

***

Dedikodunun, adam kayırmanın, fitne fesat sokmanın, yer/mekân ve götürülecek parsa kavgasına tutunmanın adresi olmayı sürdüren bu kamuya açık ve vicdana kapalı alanların zarar verdiği tek bir mekân var…

İhtirasla kuşanmış namlunun ucundaki şehir:
Benim şehrim!

***

Bazen, bazı şehirlerin şansı yaver gider ve o şehrin “akıllısı” çok olur! Bu kadar akıllının hepsini mülki amir, vekil, başkan, rektör, müdür vesaire yapamadığından çok üzülürsün! Sonra; dönüp tekrar şehre bakarsın:  Akıllı adam yönünden güya şanslıdır şehir; ama ne hikmetse çok cılızdır! 

Tabiri caizse; Türkiye’nin Afrika’sı gibi…
Bu defa akıllıları dert edinmekten vazgeçer, zavallı şehre acırsın!

Derken bir kurt düşer aklına;
Bu kadar akıllısı olan şehir, nasıl olur da bu kadar acınacak hale düşer?”

Mart 2012

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Kemal Temuçin 10 yıl önce

"Akıl" kullanıldığında akıldır; kullanılmayan "akıl"a, "akıl" mı denir, Kürşat? Aklını kullanmayanların kim olduğunu bilmeyenler de "aklını kullanamıyor" demektir. Aklını kullanarak, kimlerden söz ettiğini bilenler, "İsim ver, isim!" diye çığlık atıyorsa böylelerine de "kendini kurnaz" sanan akılsızlar denir ki, senin de onlarla işin olmaz, olmamalı. Yolundan ayrılma... Sevgiler...

Avatar
Selim Ulus 10 yıl önce

'Basit, komik, cılız, utanmaz bir hali var ama tabi ki görebilene'. Gösterdiğin ve dile getirdiğin için yüreğine sağlık.

Avatar
Yasin Aktas 10 yıl önce

Vurulduk ey halkım unutma bizi.

Avatar
Cihangir Yıldız 10 yıl önce

Şehrimizin kurtulması için artık cesur ve korkusuzca adımlar atılmalı.....
Bu adımlar içinde yer aldığınız için sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Herşey güzel Bayburt için,
Herşey Torunlarımız İçin...

Saygılarımla...

Avatar
Buğrahan İnanç 10 yıl önce

TEBRİK EDİYORUM ŞEHRE EN DOĞRU YERDEN BAKMIŞ EN CESUR SİLAHLA SALDIRMIŞSIN CESARETİN DE ÖNGÖRÜNDE SÜPER FAKAT BİR GERÇEK VARKİ PUSUDAKİ AKİL ÇEHRELER VE PERVASIZ DEDİKODU EHİLLERİ EN ÇOK SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ YOK ETMEK ASİL CESARETİNİ DEDİKODU KURBANI ETMEK İSTİYORLAR UZUN ZAMANDIR KARALAMAK YOK ETMEK İSTEDİKLERİ KİMSE YOKKEN BİRDEN KARSILARINDA SENİ GÖRMEK RAHATSIZ EDECEKTİR HEPSİNİ İNSALLAH BU YAZINDAN SONRA ÇEVRENE SIZAN TAKDİRLE BAŞLAYAN YÖNLENDİRMEYLE BİTEN CÜMLELERİ YÜREK SÜZGECİNDEN GEÇİRMEYİ UNUTMAZSIN HATIR GÖNÜL TAŞIYAN İNSANLARIN EN ÇOK İHMAL ETTİKLERİ YÖNLERİ AÇIK BIRAKTIKLARI KAPIDIR BU ASLINDA ALLAH BÜTÜN KAPILARINA MELEKLER İHSAN EDİP YAR VE YARDIMCIN OLSUN DEĞER KATTIĞIN HER ÖRF HİZMET ETTİĞİN HER NEFESİN KARŞILIĞI BAŞARMIŞLIK OLUR İNŞALLAH

Avatar
Vehap Sultan Derneği Bayburt 10 yıl önce

Bir alim derki.!,akıl nazar almaz.!,kıstas ne olmalı.,*ilim*amel*ihlas*sabır=(güzel ahlak)medeniyet,,,eyvallah,,saygılar,
kürşat bey sizi tebrik eder,gözlerinizden öperiz. Bşk Yrd:A.Kadir Temür.

Avatar
Mahmut Kocatürk 10 yıl önce

"Ve yine bu toplantılarda; namlunun ucundaki hedefe ‘benim şehrimi’ koymuş, gözünü kırpmadan tetiği çeken, şehri acımasızca vuran, vurmak için çırpınan 'yüzlerce adam’ ve bu yüzlerce adamı pervasızca sırtında taşıyan bir o kadar da zavallıyı tanıdım! "

yüreğine, kalemine sağlık kardeş...

Avatar
Faruk Nafiz Kılıçalan 10 yıl önce

gargışlamaktan(?!) vaz geçtim, seni a l k ı ş l ı y o r u m, Kürşadım; belâ değil, "akıllı" dostlara can sağlığı dilemeği hatırlattın; şimdi ayağa kalktım: AYAKTA ALKIŞLIYORUM...

Gazel

Süzme çeşmün gelmesün müjgan müjgan üstine
Urma zahm-ı sineme peykan peykan üstine

Rize-i elmas eker her açtıgı zamme o şuh
Lütfu var olsun ider ihsan ihsan üstine

Dilde gam var şimdilik lutf eyle gelme ey sürur
Olamaz bir hanede mihman mihman üstine

Yardan mehcur iken düşdük diyar-ı gurbete
Dehr gösterdi yine hicran hicran üstine

Hem mey içmez hem güzel sevmez dimüşler hakkına
Eylemişler Rasih bühtan bühtan üstine

Şair Rasih