Kendini suret-i haktan sayan ve  mevzi ve lokal, hususi hayatımıza müessir olan, birkaç kasaba münevveri ile siyasette kendi öngörü ve köhne fikirlerinin üzerinde hiçbir değer yargısına itibar etmeyen; dağınık zihniyet ve var olduğunu sandığı tecrübelerine düzen verecek ana fikirden mahrum olduğu için, bayağılıktan öteye geçmeyen, sözde millilik ve yerlilik kargaşasına zebûn olduk.

Daha çok değerler manzumesinden bî haber allamelerin (?) ve biatçı, sorgulamakdan aciz şakirtlerinin yerden adeta ot gibi töremesi hakikaten 'milli müktesebat zayıflamasından' neşet eden, milliyetçi duruş, vakar ve disiplininden yoksun siyaset, sanat, edebiyat sığlığı, siyaset yozlaşmasından muhavver, hamasi söylemlerle hemhal, kartvizitlerine muhafazakar, dindar milli referansları (?!)'nı yazan, politik, sosyo ekonomik ve diğer sahalarda şahsi ve şehvet teşhiri tezahürleriyle müsemma, aslında söyleyecek hiçbirşeyi kalmayan, hususen  insan kılığındaki mahlukların işret edası, yarenlik maskaralığı fotoğrafı.. Aman Allahım aman... Bu fotoğrafın aklıma ilk düşürdüğü şey, hatta aklımdan hiç çıkmayan, sorumsuzca ve hayasızca serdedilen, gözlerimizin önünde cereyan eden mezkûr ve mâlum hezeyan ile hafakanlar.. İbreti âlem rezil rüsva gelişmeler. Gizli açık yaşadıklarımız. 

İşte beni, bizi biz olmaklığımızdan alıkoyan, epeyi zaman sinerji tevhidi ile enerji kaybına ve moral ile diğer değerlerimizden eden kepazelikler. Durum bu, maalesef öyle...
Arzederim efendim, selam ile... 

ŞEHRİN BAKİR KULLARI

Şehrin bakir kulları yapayalnız kimsesiz
Günahkar sokaklarda çürüme zirve tavan
Eğilmez başlar yıkık orada yaşam yavan
His yalanmış yürekler yürüyor elbisesiz

El ele kenetlenmiş kepaze saadetler
Hayatlara müessir kifayetsiz muhteris
Arsız şehvetle vasat pavyonda konsomatris 
Nefsine kanat takmış arızî kabahatler

Gri maviyi örtmüş kasevet kusar sanki
Çığ mı düşmüş ocağa çamur sıvanmış evler
Kibrit değmez dudağa alev kuşanmış devler
Dilde matem sesi var şekavet hızar sanki

Sokaklar çıplak tenha bir sen varsın ortada
Yeryüzü kor karanlık sema hardan delinmiş 
Sen matemi içerken göğe elemler sinmiş 
Tsunami ardılı vicdanlar işportada
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.