Türkiye'de Yılın Ahisi Recai Purutoğlu

Bayburt’ta yaşayan 52 yaşındaki tandır ustası Recai Purutoğlu, Türkiye’de yılın ahisi seçildi.

Türkiye'de Yılın Ahisi Recai Purutoğlu
Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, yaptığı yazılı açıklamada her yıl Eylül’ün ikinci haftasının “Ahilik Haftası” olarak kutlanıldığını bildirdi.

Karaman, bu yılki kutlamalar kapsamında başkanlığın önerisi ve İl Kutlama Komitesince alınan kararla kentte yılın ahisi olarak belirlenen Purutoğlu’nun aynı zamanda Türkiye’de de “Yılın Ahisi” olarak seçildiğini aktardı.

Karaman konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Her yıl Eylül ayının ikinci haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de ahilik haftası kutlamaları yapılıyor. Bu yılki kutlamalar kapsamında ilimizde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızın  önerisi ve İl Kutlama Komitesinin kararı ile  ahi seçilen unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarımızdan olan purutçuluk mesleğini 45 yıldır sürdüren Mahmut Recai Purutoğlu aynı zamanda Türkiye'de yılın ahisi seçilmiştir.

Ülkemizin içinden bulunduğu COVİD 19 salgın hastalığı sebebiyle Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün ilgili yazıları gereği İl Kutlama komitesinin almış olduğu karar gereği ilimizde bu yıl kutlamalar yapılmayacaktır.

Türkiye’de yılın ahisi seçilen ustamız Mahmut Recai Purutoğlu Kırşehir ilinde düzenlenecek olan kutlamalara hastalığı sebebiyle katılamayacak olup, ileri bir tarihte Bakanlığımız tarafından kendisine takdim edilecek olan kaftan ve hediyeleri sayın Valimiz Cüneyt Epcim tarafından kendilerine sunulacaktır.

Bu vesileyle kıymetli ustamızı tebrik ediyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi ileterek bütün Esnafımızın Ahilik haftasını kutluyorum.”

Recai Purutoğlu kimdir?

Bayburt'ta yaşayan 52 yaşındaki tandır ustası Recai Purutoğlu, dede yadigarı mesleği gelecek kuşaklara aktarmak için yıllardır çamura şekil veriyor.

Çocuk yaşlarda babasından öğrendiği mesleğinde 40 yılı geride bırakan Purutoğlu, geçmişte insanların günlük yaşamında önemli yeri olan ancak yeni teknolojilerle kullanımı azalan tandır yapımını, babasının vasiyeti üzerine devam ettiriyor. Recai ustanın Karasakal Mahallesi'nde dedesinden kalan, geçmişi 800 yılı aşan, eviyle iç içe olan mütevazi atölyesinde geleneksel usullerle yaptığı ve geçmişin izlerini taşıyan tandırlar, sayıları az olsa da Türkiye'deki bazı illerin yanı sıra yurt dışından da alıcı buluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus 4 yıl önce

Çalışkanlığı ve dürüslüğüyle gönüllerde yer eden abimizi yürekten tebrik ediyoruz.

Avatar
Salih Zeki 4 yıl önce

Bütün haber siteleri bu haberi "Kadızade Mahallesi'nde" diye yazdı. Servis eden mi yanlış yazdı, yoksa gerçekten Kadızade Mahallesi'nde de atölyesi mi var?
Çünkü; Karasakal Mahallesi'nde Camiden az daha yukarıda Recai Usta'nın atölyesinin var olduğunu biliyoruz.
Bu konuda özellikle cevap istiyorum.

Misafir Avatar
Bayburt Postası 4 yıl önce @Salih Zeki

Salih Zeki Bey, esnaf sanatkarlar odasından bu şekilde servis edilmiş. Bizim de gözümüzden kaçmış. İlginiz için teşekkür ederiz. Düzeltme yapılmıştır.

Beğenmedim! (0)