Tasarımcı Gözde Yavuz'un ehram ürünleri, Sevim Atamer'in ellerinde şekillendi

2021 yılında Avrupa'nın en prestijli ödülünü Bayburt'a taşıyan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde, tasarımlarını Gözde Yavuz'un yaptığı ehram ürünleri ilgi gördü.

Tasarımcı Gözde Yavuz'un ehram ürünleri, Sevim Atamer'in ellerinde şekillendi

Bayburt Postası - Avrupa Müze Ödülü sonrası ziyaretçi sayısında zirveyi gören Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, bu yaz sezonunda oluşturduğu müze mağazası ile önemli bir ihtiyaca da cevap verdi. 

Bayburt'un geleneksel ehram kumaşı, tasarım alanında master eğitimi gören Gözde Yavuz ile farklı bir boyuta taşındı. Modern yaşama uyarlanan ehram kumaşı ile Gözde Yavuz'un tasarladığı şapka, çanta ve cüzdanlar müze mağazasında satışa sunuldu. Bayburt'ta ehram denilince akla gelen ilk isim olan Sevim Atamer'in ellerinde şekillenen Yavuz'un tasarımları müzeyi ziyaret eden insanların, yöreye ait bir şeyler bulabilme talebinin karşılığı oldu. 

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi görevlisi Sanat Tarihçisi Aleyna Kurtoğlu, müze kurucusu Kenan Yavuz'un gelini olan ve tasarım alanında master yapan Gözde Yavuz'un tasarımları ile geleneksel kumaş ehramın modern bir evreye taşındığını belirtti. Ehram kumaşının eskiden olduğu gibi kullanılmadığını hatırlatan Kurtoğlu, ehramdan üretilen şapka, çanta ve cüzdan ürünlerini satışa sunduklarını ve ürünlerin yoğun talep gördüğünü söyledi. 

2021 yaz sezonunda, var olan ürünlere yeni ürünler de katılacağını belirten Kurtoğlu, Gözde Yavuz'un yeni tasarımlarının yeni sezonda müze mağazasında görücüye çıkacağını söyledi. 

Müze bünyesindeki sanat atölyesinde ehram tezgahı kurduklarını ve ehram konusunda uzman bir isim olan Sevim Atamer ile kurs açacaklarını bildiren Kurtoğlu, 2022 yaz sezonunda ehram dokumacılığı üzerine önemli faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.