Şölenler kapsamında Kenan Yavuz Etnografya Müzesi gezisi

Bayburt Uluslararası 27. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Beşpınar köyünde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi. 

Şölenler kapsamında Kenan Yavuz Etnografya Müzesi gezisi

Bayburt Postası - Müzedeki programda Muhsin Bayburtlu ve Kurban Çil türküler seslendirdi, Serdar Eslek de bağlamasıyla eşlik etti. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Kenan Yavuz’a şölenlere verdiği katkıdan dolayı şölen komitesi adına plaket takdim etti.

Başkan Pekmezci, “Bugün burada Beşpınar’da, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bayburt 27. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri programlarının bir ayağını etnografya müzesinde devam ettiriyoruz. Kenan Yavuz Bey Bayburt’un kültürel dokusunu bugünden gelecek kuşaklara aktarma adına gösterdiği gayretle bizim her zaman gurur kaynağımız oldu. Avrupa’da iki ödül almış bir etnografya müzemiz var.  Bu arada konuklarımız yalnızca 2 ya da 3 bölümü gezdiler. Loru Han ve diğer kısımları da gezmelerini tavsiye ederim. Çünkü burası yöremizin ve Türkiye’nin önde gelen müzelerinden birisi. Kenan Yavuz Bey’e şölen komitesi adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.