Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi yarın açılıyor

Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi, 2 Mayıs'ta yapılacak olan açılışın öncesinde basın mensuplarına kapılarını araladı.

Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi yarın açılıyor

Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim ve Milletvekili Fetani Battal müzede proje aşamasından yapılan çalışmalara kadar gelinen süreci basın mensuplarına anlattı. 

Bayburt'un tarih ve kültür kenti olduğunu belirten Vali Epcim yaptığı açıklamada, "Dede Korkut, Türk kültürünün en önemli simgelerinden biridir ve Bayburt olarak biz de görev süremiz içerisinde çabucak işe koyularak, onun kültürel mirasını korumak ve tanıtmak için büyük bir çaba sarf ettik. Bugün geldiğimiz noktada Bayburt Dede Korkut Müzesi, bu çabanın bir sonucudur ve şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan bir müze olacaktır. Müzemizi 3 sene gibi bir süre zarfında Kız Meslek Lisesi binasını aslına uygun restore ederek inşa edip vatandaşlarımızın ve Bayburt’umuzun hizmetine kazandırmayı başardık. Bu eserde emeği geçen başta Milletvekilimiz Fetani Battal beyefendiye ve KOSGEB İl Müdürü Mete Emir’e çok teşekkür ediyor, açılış törenine tüm Bayburtlu hemşerilerimi bekliyorum" dedi.

Milletvekili Battal da açılışın Bayburt için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Dede Korkut Müzesi, Bayburt'un kültürel mirasını koruma ve tanıtma açısından çok önemli bir proje. Bu müze, ziyaretçilerimize şehrimizin tarihini, kültürünü ve değerlerini yakından tanıma fırsatı sunacak. Ayrıca müzenin açılışı, turizm potansiyelimizi artıracaktır. Valimiz Cüneyt Epcim’in gayretleriyle oluşturulan müzemiz Bayburt kültürünün de yaşatılacağı bir mekân olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dede Korkut Müzesi'nin açılış töreni yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.