27. Dede Korkut Şölen Coşkusu Yaylada Son Buldu

Bayburt Dede Korkut 27. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Aydıntepe Yaylası'nda yayla şenliği düzenlendi.

27. Dede Korkut Şölen Coşkusu Yaylada Son Buldu

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle başlayan şölende, sanatçılar Seyfettin Çakıral, Turan Ali, Naim Coşkun,  Azmi Küçük, Cengiz Aydın, İklima Güngör ve Nisa Akpulat sahne aldı. Sanatçıların söyledikleri bir birinden güzel türkülere halaylar ve horonlarla eşlik eden Bayburtlular eğlenceye doydu.  2 bin 400 rakımlı Aydıntepe Yaylası'nda serin hava ve büyük bir coşku hâkimdi.

Programda kısa bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bayburt Dede Korkut 27. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin son şenliğini Aydıntepe Yaylası’nda gerçekleştiriyoruz. 2 bin 400 rakımın üzerinde bir araya gelmenin coşkusu içerisinde bugün sizlerle gönül birlikteliğini sağladık. Bayburtluları yaylada ağırladık. Uzaklardan gelen hemşehrilerimizin yanıp tutuştukları sıla hasretlerini yaylada bir nebze de olsa dindirmeye çalıştık” dedi.

Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk ise, Bayburt Dede Korkut 27. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Aydıntepe Yayla Şenliği’nin organizasyonunu sağlayan Başkan Pekmezci’ye, şölene katılan vatandaşlara ve yayla şenliğinde söyledikleri türkülerle halkı coşturan sanatçılara teşekkür etti. 

Bayram Aygün’ün sunduğu Aydıntepe Yayla Şenliği’nde, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Yenigün ve Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk birlikte sanatçılara plaket takdim etti.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 10 ay önce

Güzelprogramlarodu