Kış memleketi Bayburt’ta kayak sporu çocuklarımıza neden sevdirilmiyor, öğretilmiyor?

Bayburt’un gelişmesini, büyümesini istiyoruz. Ama gençlerimiz, Bayburt’ta sıkılıyor, bunalıyor; gözlerini büyük şehirlere dikiyorlar ve fırsat bulunca Bayburt’tan kaçıyorlar. Onları Bayburt’ta tutacak bir şeyler lazım. Bu şeylerden biri de kayak olabilir.

Okullarımızda bir sürü gerekli, gereksiz atölyeler açılıyor, bunlara harcama yapılıyor. İlimizde kayak eğitimi ve öğretimi için bütün alt yapı imkanları sağlanmıştır. Kop Dağı’nda güzel bir tesisimiz ve otelimiz var. Ama ne yazık ki bu imkanlardan yeterince yararlanılamıyor.

Kayak, açık havada yapılan ve bütün vücut adalelerini çalıştıran, ferdi bir denge sporudur. Bu sporu 7 sen 70'e kadar herkes yapabilir. Özellikle kış aylarında içerde bunalan insanların ruh sağlıklarının korunması ve düzeltilmesi için kayak bir ilaç görevi görebilir.

İlimizde ve okullarımızda kayak kulüpleri kurulmalı ve kayak sporu tüm halkımız nezdinde yaygınlaştırılmalıdır. Ben kayağa 1975 yılından sonra Bayburt’ta başladım ve 40 yıldır kayak yapıyorum. Bu kışı köyümde, kayak sayesinde, çok mutlu ve sağlıklı geçirdim. Sorumluları göreve, halkımızı kayak sporunu sevmeye ve yapmaya çağırıyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.