Halk otobüsünde bulduğu altın ve para dolu çantayı sahibine teslim etti

Bayburt'ta Pınar Karadeniz isimli vatandaş, özel halk otobüsünde içerisinde Türk Lirası, altın ve döviz olan çanta buldu.

Halk otobüsünde bulduğu altın ve para dolu çantayı sahibine  teslim etti

Bayburt Postası - Duyarlı vatandaş Pınar Karadeniz, altın ve para dolu çantayı Bayburt Belediyesi aracılığı ile sahibine ulaştırdı. 

Halk otobüsünde çantasını düşüren Aynur Cengiz ise, bir gün sonra Bayburt Belediyesi kayıp eşya birimine müracaat edince, çantanın kendisine ait olduğu tespit edildi.

Çantayı bularak belediyeye teslim eden Pınar Karadeniz ile çantanın sahibi Aynur Cengiz’i Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci makamında bir araya getirdi.

Burada açıklamada bulunan Başkan Pekmezci, “Özel halk otobüsü içerisinde Aynur Cengiz hanımefendi tarafından bir çanta unutulmuş. Çantayı Pınar Karadeniz hanımefendi kardeşimiz bularak Bayburt Belediyesi kayıp eşya birimine teslim etti. Çanta içerisinde yüklü bir miktarda Türk parası, döviz ve altın olduğu belirlenmiş. Özellikle burada çantayı bularak sahibine teslim edilmesine vesile olan Pınar hanımı ve onun nezdinde Bayburt halkının duyarlılığını temsil ettiği için kendisini kutluyorum. Yaşanan bu durum Bayburt’umuz adına gurur vesilesidir.

Çantasını kaybeden Aynur Cengiz hanımefendinin emekleriyle biriktirdiği altın ve paraların helal kazanç olduğuna inandığımı da belirtmek istiyorum. Bu vesile ile Bayburt halkının bu gibi konularda nedenli duyarlı olduğuna bir kez daha şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın benzer durumlarda kayıp eşya birimimize başvurmaları halinde getirdikleri kayıp ve buluntu eşyaların sahiplerine teslim edilmek üzere emin ellerde olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Çantasını teslim alan Aynur Cengiz ise, “Çok mutlu oldum. Nasıl düşürdüğümü hatırlamıyorum. Çantayı bulan Pınar hanıma teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay Bayburt 9 ay önce

İyi maşAllah.
Bu demektir ki; belediyenin kayıp eşya bürosu aktif iş yapıyor.