Koplular'ın Fransa buluşması 'at'sız olmazdı!

Avrupa’da ikamet eden Kop Köyü sakinleri, Avrupa Kop Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği şenlikte bir araya geldi. 

Koplular'ın Fransa buluşması 'at'sız olmazdı!

Bayburt Postası - Fransa’nın Tours şehrinde gerçekleşen geleneksel buluşmada yerel ve milli motifler yine ön plana çıktı . 

Bu yıl altıncısı düzenlenen geleneksel şenliğe Almanya, Fransa ve İsviçre'de ikamet eden 40 civarında aile, 200'den fazla kişi  katıldı.

Yediden yetmişe herkesin bir araya geldiği şenklikte sofralar yöresel lezzetlerle donatılırken, yöresel oyunlarla herkes doyasıya eğlendi.

Ciritle özdeşleşen Kop köyü sakinlerinin buluşmasına getirilen atlar büyük ilgi gördü. Çocuklar şenlik boyunca atlar üzerinde geziler yaptı.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren dernek başkanı Abdullah Akburak, amaçlarının örf ve adetleri yaşatmak ve aileler arasındaki bağları güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Akburak, pandemi sürecinde sekteye uğrayan dernek faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.