Sırf Bayburt'ta doğduğum, bir süre yaşadığım veya orada oturduğum ve hatta orada öldüğüm için bana "Bayburtlu" veya "Hemşerim" diyorsanız demeyin!

"Selamün Aleyküm" dediğimde samimiyetimden zerre kadar şüpheniz varsa selamımı almayın. "Aleyküm selam" dediğimde inanmadınızsa başınızı çevirin.

Sözlerime inanmayın; bu sözlerin sizi aldatmaya yönelik olduğunu sezerseniz boş verin gitsin. İnandığım fikirleri söylediğim zaman siyasi bir nedene bağlıyorsanız dinlemeyin.

Konuşmamda, yazdıklarımda ya da tavırlarımda kibir, aşağılama, aldatıcılık görürseniz silin beni defterinizden.

Ben de öyle yapmalıyım...

***

Aramızda bir kardeşlik hukuku olduğuna inancınız varsa; bizi birbirimize bağlayan din gibi, milliyet gibi değerlere saldırarak husumetten başka bir sonuç alamayacağınıza inanıyorsanız…

İletişimimizi sağlayan asıl argümanların Tv, internet, telefon gibi modern aletler değil; Kale, Çoruh, saat kulesi, Şehit Osman Kümbetleri, İmaret gibi fiziki değerler olduğundan şüpheniz yoksa…

Maneviyatımızın yücelmesinde Zihni, Celali, İrşadi Baba, Dedem Korkut'un büyük rolü varsa…

Siyasetin sadece daha iyi, daha dostça, daha refah içinde yaşamamız için bir araç olduğunu düşünüyorsanız…

Sizden farklı olanların çok olmasının aslında fikrinizi geliştireceğini biliyorsanız…

Aşağılamayı, kibiri, küfrü ayaklarınızın altına alıp; hoşgörüyü, tevazuyu, anlayışı, sevgiyi, saygıyı başüstünde tutuyorsanız…

Hemşerinin kralı da biziz, Bayburtlunun hasosu da biziz, dostun babası da biziz.

Bunlardan dolayı bir kayıpta söz konusu değil farkındaysanız.

Ellerimizi uzatalım birbirimize.
Selam ve saygı ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 10 yıl önce

'Kırkkırallabarışık'* yazını sevdik. Memleketin sorunlarına çare aramak sadece yatırımla, siyasetle olmaz, sen gibi gönülleri ve amaçları birleştirmekle de olur. (*Kırkkrallabarışık ismini Dede Korkut'un Kenan Abdullahoğlu'na verdiği söyleniyor!)

Avatar
Garib 10 yıl önce

Haklısın ve kesinlikle de öyle olmalıdır. Çok teşekkürler eline yüreğine sağlık. Bayburtun değerlerinde birleşelim saygılarımla

Avatar
Berham Kutluoğlu 10 yıl önce

Saygıdeğer Abdullahoğlu, selam ve sevgiler sunarak, şirin bayburtumuzu dile getirmişsiniz kutlarız şu hususu hatırlatmak isterizki, gerçek bayburtun kimliği ve kütüğü yeniden yazılmaktadır, bu hususta bayburt üniversitesi çalışma başlattı, geniş bilgi yakında verilecektir. saygı ile.

Avatar
Salih CENGİZ 10 yıl önce

Sevgili Kenan abi, sizi bu sütunlarda görmekten çok mutlu oldum.. En sıkı okuyucunuz olacağımdan kuşkunuz olmasın :) .. köşeniz hayırlı olsun. Selam ve saygıyla.

Avatar
Yasemin CERHAL BARE 10 yıl önce

Birbirimizi dinlemekten öteye geçip anlamaya çalışsak; anlayamıyormuyuz, çok kolay saygı duysak yeterli.
Kısa ve öz çok güzel anlatmışssınız,emeğinize sağlık.