Köylerde oturanlar sanki bu mikrop köylere hiç gelemezmiş gibi dikkata almıyorlar. Doğru değil...

Mesele tamamen bulaşma ile ilgilidir. Köyden şehire giden bir kişi şehirde mikrobu taşıyan ve bulaştıran birisinden alabileceği gibi köyüne uzak bir yerden yeni gelen birisi de mikrobu taşıyorsa köyde bulaştırma yapabilir. Hatta köydeki insanlar şimdi olduğu gibi korunma kurallarına dikkat etmezler ve mikrobu köye getirirlerse köydeki yayılma daha süratli olabilir. Zira köydeki insanlar, aile gibi, bir grup teşkil etmekte ve genelde bir arada yaşamaktadırlar. Dikkat edilmezse bütün köy birden infekte olabilir ve hastalanabilir.

Esasen köyde yaşamak, coronavirüs gibi infeksiyöz hastalıklardan fazla zorlanmadan korunma avantajı sağlayabilir. Zira köyde yaşama alanı geniştir. İnsanlar bilinçli davranırlarsa tarlalarında, bahçelerinde çalışarak veya evlerinde başkalariyle temas etmeden uzunca zaman rahatça yaşamlarına devam edebilirler. Ancak bilinçli yaşamak şarttır.

Şehire köyden giden köylüler şehirden mikrobu kapmamak için kurallara uymak zorundadırlar. Şehirde insanlara 1-2 metre uzaklıkta bulunmaları ve temas ortamlarından çıkınca ellerini sabunla 20 saniye yıkamaları veya kolonya ve benzeri maddelerle dezenfekte etmelerini ihmal etmemelidirler. Kirli ellerini de asla göz, burun ve ağızlarına götürmemeleri gerekir. Aynı kuralları köylerinde de uygulamaya devam etmelidirler.

Kurallara uymazsanız coronavirüs köylerde de gelip sizi bulabilir. Kurallara uyarsanız salgın geçene kadar köyde daha kolay ve mutlu yaşayabilirsiniz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.