Bir hafta veya on gün kadar önceydi. Sevgili Kürşat Okutmuş aşağıdaki büyük fotoğrafı gördüğünde "abi" demişti, "bu resmin bir hikayesi vardır elbet, yazsana.."

Bir sürü kısa hikaye yazabilirdim ama bu hiç aklıma gelmeyebilirdi.

Acısıyla birlikte geldi!
Tebessümleri, kızgınlıkları ile geldi...

Çoğumuzun hayatında en az bir iki "kare"si olan, şakaları, çirişlikleri ile geldi...
Gelmez olaydı!



Rahmetli İlhami Çakmak, Daştan Palas'a telaş ile girip "Abdullahoğlu" diye seslendiğinde kahvede üç kişiydik zaten: Garsonumuz Kor Fikret, sonraları öğretmen olan Kor Fikret (Algan), bir de ben... 

- Ben mi ?
- Gah gel lan!

Kalktım mecburen, takıldım peşine.

Saray Bahçesi'nde maç var birazdan, kalabalık oralar.

Anladığıma göre o zamanlar Hükümet Konağı'nın arka bahçesinde bulunan ŞEKERSPOR KULÜBÜ'nün kerpiçten yapılmış kulübesine gitmekteydik. Oyuncular ısınma koşuları filan yapmaktaydılar etrafta.

"Soyun" dedi İlhami Abi, "şu formayı giy, ayakkabılar da şurda,maça çıkacaksın.."

İtiraz hakkımız olmadığını kafamıza çakan emredici cümleden sonra, kıyafeti tamam ettim, sıra ayakkabılara geldiğinde önümdeki çöplükten ayağıma uyabileceğini hesapladığım iki "kaluk" aldım. İkisi de sağ tekti ama olsun, hiç yoktan iyiydi.

Birden "sıra"ya oturmuş sakız çiğneyip bir "geyde" mırıldanırken, bir yandan da şortunun lastiğine toplu iğneler iliştiren Abdurrahman Abi'yi farkettim. Gülümsedi bana ve gitti, tanışmıyordum.

Maç sırasında bir kaç rakip oyuncunun durup dururken küfrederek zıp-zıp zıpladığını hatırlıyorum. Şorta gizlenmiş iğneler işlevlerini yerine getirmekteymiş meğer, sonradan öğrendim. Rakip forvetlerin kıçları delik deşikmiş maç bittiğinde.

"ÇİRİŞ" ne olacak, Çiriş Abdurrahman...

Bugün bizi terketti gitti, Rahmet-i Rahman'a gitti. Huzura gitti.
Kaçınılmaz sona gitti. Nurlar içinde yatsın, Mevla cennetine kabul buyursun İnşallah.

***

Bir 21 ŞUBAT öncesinde FOLKLOR DERNEĞİ'nin tiyatro oyununu AHMET SERDAROĞLU ve ŞİNASİ ÇAKIR'la birlik olup üstüme yıkıp kayıplara karışan da oydu...

Elindeki BAYBURTSPOR dosyasını emaneten bana bırakıp, bir daha geri istemeyen ama hep çaktırmadan takip eden de...

Şimdi yok artık.

Çok büyük bir değerimizi kaybettik.

Değerimizi kaybettik.

DEĞER KAYBETTİK.

BAYBURTLULAR BAŞINIZ SAĞOLSUN, BAŞIMIZ SAĞOLSUN...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karasakallı 9 yıl önce

her şahsiyetin bir lakabı vardı,mesela:sonbahar.(v.şaban mah)ismi saklı olmasın
tahir kahveci*dudan:öğretmen:ahmet ödünç*incelaz:tüccar:sn mustafa temur.
gıdabekir:herbalist:sn kadir temur*çilhoroz:rahmetle anıyoruz:elekt mühendisi.
sn mehmet koç*yün hırsızı.esnaf,ünal sağdıç*deppo:emek memur.,metin antika,vs vs,devam edecek,(1965-67)..............bayburt/türxey/dünya.............................

Avatar
Beşiroğlu Nafizi 10 yıl önce

Ben bu hatıraya yorum yazacak takadı kendimde bulamadım, sadece şunu diğirem... Sağolasan begim; Rahmetli Öğretmenimiz ve Ağabeyimize de Rahmet diliyorum....

Üregim darlandı, okurken satır aralarında..!

Avatar
Abdulkadir BIÇAKÇI 10 yıl önce

SİZDEN BİR GERİ NESİLİZ AMA SİZİ HEP TAKİP ETTİK TAKDİR ETTİK DÜNDE BUGÜNDE

Avatar
şahin gül 10 yıl önce

Alah rahmet etsın. abımızı kucuk tum ama esnaf olusumuzdan dolayı gunde ıkı kere gormek fırsatı sevgı bızlere kusur etmeyen. abımızdımekanı cennet olsun.

Avatar
Savaş KARABULUT 10 yıl önce

Allah makamını cennet eylesin. Hep iyi hizmetleri gördük. Kenan abi Allah size uzun ömürler versin. Bazı şeyleri gelecek nesillere aktarmanız nereden nereye geldiğimizin göstergesidir.

Avatar
sobacı ismet 10 yıl önce

allah tüm ölmüşlerimize rahnet etsinde yazıyı okurken ta 70 lere gittim yaşım itibarı ile anca o zamanı iyi hatırlarım herneyse şöle geri bakıyomda kenan abi olsun kenan abigibiler bayburttan göc etmiş yıllar olmuş bayburta gelmeyenler lütfen allah rızası icin gelin şu memleketinize bi görün yad edin eskileri yaşayın yaşatın ölen öldü daha gelmez bari saglar gelsinde şu memleket belki tarihe bakarda dirilir

Avatar
cem öksüz 10 yıl önce

mekanın cennet olsun canım amcam