Dayanamadım, açıklıyorum! Bayburt Belediye Başkanlığı'na ben de adayım… Ne de olsa, bugünlerde Bayburt Belediye Başkanlığı'na talip olmayanı dövüyorlar!

Tek sıkıntım, mevcut başkanımız H. Ali Polat’a bu durumu nasıl açıklayacağım… Neyse artık; o ki bu "kutlu yola" baş koyduk, bulacağız bir yolunu:

Bir akşamüstü camiden çıkarken, aniden koluna girer, üç beş adım attıktan sonra, sıfatımı döker çok baskı vardı, oldu bir kere işteder, çıkarım işin içinden…

***

Bir diğer sıkıntım da, şu malum mülakat günü stresi!

Geçtiğimiz dönem mülakata girenlerin fotoğrafları geliyor aklıma da, işte o an gelip çattığında nasıl poz vereceğim onu kestiremiyorum!

Malum kuyruk uzun… Mülakata guşluğ vakti başlansa, dar vahıtta sıra bana ha gelir ha gelmez!

30-40 yıllık hayatımda tüm derslerden çakmışımda, yaz ortası "kurtarma" imtihanlarına giren boynu bükük öğrenciler gibi yapıp, dersleri zayıf ama “efendi ve inanmış çocuk” imajı verebilecek miyim, bilemiyorum!

***

Biliyorum; şimdi büyük bir merakla projelerimi merak ediyorsunuz!

Şu sırtımı verdiğim Bayburt Kalesi şahidim olsun ki; hangi aday adayı, ne vadediyorsa aynısından 5 (beş) tane yapmazsam adam değilim!

-Ki, bu konuda şanslıyım, “proje” namına bir kibrit çöpünden dahi bahseden henüz olmadı!-

Ama ben yine de projelerimin bir kısmını adaylığım netleştiğinde ucundan, diğer kısmını ise seçim akşamı sandıklar açıldığında kalenin burcundan açıklayacağım!

Bu arada ekibim de hazır çok şükür:

3 Kulhuvallah, 1 Elhem okuyup; 3 vesikalık fotoğrafın yanına 5 afili pozu da ekledim mi, Allah’ın izniyle işlem tamamdır!


5 adımda ciddiyete davet!

1) Bayburt Belediye Başkanlığı makamını veya yerel seçim havasını bu kadar ciddiyetsiz bir ortama dönüştürmek kimsenin hakkı olmamalı!

2) Başkan aday adayları, mevcut yönetimin eksiklerini dile getirerek işe başlamalıdır! Çünkü, samimiyet bunu gerektirir!

3) Bu kadar kurtarılmaya muhtaç bir makam ise burası, kurtarıcıların önce mevcut yönetime dair günah çıkarması, sonra ise hangi sevaplara imza atacağını bir bir anlatması gerekir. Vatandaşa, Bayburtlu'ya ve talip olunan makama saygı bunu gerektirir!

4) Çıkıp meydana “ben adayım, çünkü bu şehrin şu, şu sebeplerden dolayı güçlü, becerikli, yani benim gibi bir başkana ihtiyacı var, şehrimizi a’dan z’ye analiz ettim, yanlışlar şunlardır, bunları düzelteceğiz, şu şu yenilikleri programımıza dahil edeceğiz” demek başka, “aday adayı olacağım, ha bugün ha yarın adaylığımı açıklayacağım, sıkı durun her an açıklayabilirim, bir ara partiye uğrayacağım, kapat ben seni arayacağım” demek çok başka şeylerdir! Bir şehre ve talip olunan makama karşı ciddiyetsizliğin daniskasıdır!

5) Ve bir teşkilat, parti veya yönetim; şehrin en önemli koltuğunun bu kadar silikleşmesine ve yıpratılmasına izin vermemelidir!

Hayırlı olsun MHP!

Biliyorsunuz, bir sabah kalktık ki; MHP Belediye Başkan Adayı belli olmuş. İdris Aydın’ın tekrar aday gösterileceğinden haberi var mıydı bilmiyorum ama bir önce ki yerel seçimlerden başarı ile çıkmış olmalı ki, MHP tarafından tekrar aday gösterildi.

Ya da benim çözemediğim, anlayamadığım “alameti farikası” olmalı! “Hayırlı olsun” diyor, başarılar diliyorum.

Bayburt’ta AK Parti’nin, diğer partilerin büyük bir mucizeye imza atmaması halinde tek ciddi rakibi olan MHP’nin yukarıda anlattığım tabloda ne kadar payı var, varın siz düşünün!

Varıp düşünmüşken belki şu 2 soruyu da cevaplamak istersiniz:

- Yerel seçimler AK Parti’nin aday adaylık süreci sonuçlandığında sonuçlanmış mı olacak?
- Yoksa doğal olarak, sandıkların kurulacağı seçim günü mü?

Başkan Polat ne yapıyor?

Peki tüm bunlar olup biterken, uğruna fırtınalar kopartılan, kavgalar yaşanan, dargınlıklara gebe koltukta oturan Başkan H. Ali Polat ne yapıyor?

Tekrar aday mı? Neler düşünüyor?
Seçim yaklaşırken, son düzlükte yalnız mı bırakıldı?
Aday olduğunu öğrendiği geceden bugüne neler yaşadı?

Daha da önemlisi, kendisini başarılı buluyor mu?

Başkanlığı döneminde, bu köşede bir çok kez karşı karşıya geldiğim Başkan Hacı Ali Polat’la uzun uzun bunları konuştuk…

Söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz…


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 69 10 yıl önce

ELİNE DİLİNE KALEMİNE KALBİNE ALLAH GÜÇ VERSİN. HAKİKATLERİ YAZMANI NASİP ETSİN. ÇOK GÜZEL BİR TELDEN DÖKTÜRMÜŞSSÜN YİNE. BAYBURT HİZMET BEKLİYOR. EN GÜZEL HİZMETİ KİM ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSA ALLAH ONA NASİP ETSİN. HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.

Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

Allah da seni güldürsün kardeşim. Bağışla biz bunları söyleyemiyoruz ama umarım bu yazınla nerede olduğumuz, nasıl göründüğümüz anlaşılmıştır. Rabbim sana sağlık versin ve yazıların daim olsun inşallah.

Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Kürşadım, diline, gönlüne ve kalemine sağlık ,teşekkür ederim.....Aynı duygu ve düşüncelere katılıyor...Bende adayım diyorum........???

Avatar
Salih Cengiz 10 yıl önce

Kalemine sağlık sevgili Kürşat; yazının her kelimesine katılıyor ve diyorumki; kimse cıcık üstünü yırtmasın, yeni belediye başkanımız, ilk sıradaki Akp ADAY ının ismi açıklandığı gün belli olmuş olacak zaten.. Seninde belirttiğin gibi,nasıl olsa, "Büyük bir mucize" olmadıktan sonra başka bir partinin kazanma şansı sıfırdır.

Avatar
Trabzon 10 yıl önce

Bayburtta oturmuyor fakat bayburtla ilgili haberleri yakından takip ediyorum. Bir bayburtl'lu olarak yazınızı çok beğendim. Belediye Başkanı olacak kişilerin misyonu, vizyonu ve şehircilik konusunda donanımlı olması gerekir. Şehircilik konusunda çok geride kalan ve şehir olarak kaybedilenlerin bir an önce telafisi için belediye başkanı olacak adayların şehircilik ve mimari konusunda deneyimli ve birikimli olması gerekir. Ben adayım başkan olacağım diyen adayların bir daha düşünmesi gerekir bence!

Avatar
VARDAR Özer 10 yıl önce

KIRK SATIRMI, KIRK KATIRMI DİLE BENDEN NE DİLERSİN.. SEVGİLİ KÜRŞAT, ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN, KALEMİNE, DİLİNE SAĞLIK, EGEDE YAŞAYAN BİR BAYBURTLU OLARAK BENDE BU YAŞANAN SİYASİ KONJÖKTÖRDEN ÇOK RAHATSIZIM. SENDEN RİCAM, GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARININ YAPTIĞI HİZMETİ VEYA BAYBURT İÇİN YAPILAN TÜM KÖTÜLÜKLERİ YAZMAN. ŞİMDİ BİRİLERİ ÇIKMIŞ ADAYLIKLARINI AÇIKLIYOR, 1980 YILINA KADAR DEVRİMCİ OLANLAR ŞİMDİ AKP'NİN ETEKLERİNE SARILIP UÇMAYA ÇALIŞIYOR YA DA SATIŞA GELEN MAFAZAKARLAR. BU NE BİÇİM SİYASET? BUNLAR MI BAYBURT ADAY ADAYLARI? BIRAKIN BU İŞLERİ. BELEDİYECİLİK GELENİN KENDİ KADROSUYLA, SEÇİLMİŞ BÜROKRATLARLA OLUR. İŞTE O ZAMAN BAYBURT KALKINMADA ÖNCELİKLİ BİR İL OLUR. DÜN RESMİ KURUMLARDA VASIFSIZ OLARAK ÇALIŞANLAR ŞİMDİ BELEDİYEDE MÜDÜRLÜK VEYA AMİRLİK, O DA YETMEDİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPARSA BAYBURT'TA BU HALE GELİR. BU SON FIRSAT, BAYBURT ADAYINI İYİ SEÇMELİ. ŞİMDİDEN AKP'YE HAYIRLI OLSUN, ÇÜNKÜ BAŞKA ÇARESİ YOK BAYBURTUN.

Avatar
Serkan 10 yıl önce

Öyle bir başkan seçtilerki 4 sene yattı 6 ay çalıştı havanda su dövüyor. Neler neler yapmış mış. hep hikaye telekom yatırımına sahip, orman bölgenin parkına sahip, bekir çetinin borularına sahip kara yollarına sahip hepsi hikaye birde çıraklık çıktı ustalık dönemine geldim demezmi bu daha komik. helva köyünde koyun güdecek çoban kalmamış bu da dert. inşallah adam gibi adam bir başkan gelirde kurtarırız.

Avatar
Asim Yavuz 10 yıl önce

Kürşat kardeş,
Çerkezköy'den sevgi ve selamlar. Sütununu boş bırakma. Keşke mahalli seçimlerde insanlar parti gözetmeksizin sandığa gidebilselerdi. MHP konusunda da size katılıyorum. Pekmezci ile Çetin arasında ki fark 9 du. Akabinde bu fark 700 e çıkmıştı. 2014 de sanırım 1500 fark oluşur. yani MHP bir AKP liyi daha makama taşır. Sevgilerimle.