Ramazan topu yerine ses bombası!

İftar vakitleri artık geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla duyuruluyor.

Ramazan topu yerine ses bombası!
İftar vakitleri artık geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla duyuruluyor. Ramazan topu geleneğinin unutulmaması ve yaşatılması adına, bu geleneği ses bombasıyla da olsa yaşatmaya çalışan belediyelerden biri de Zonguldak'ın Alaplı ilçesi. 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ramazan geleneklerinin her yerde olduğu gibi ilçelerinde de devam ettirildiğini söyledi:

"50 yıl önce iftar saatlerinde ramazan topu atışı iskeleden gerçekleştiriliyordu. Bildiğimiz top atışı olurdu. Daha sonra ara verildi, atılmaz oldu. 1990'lı yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses bombaları çıktı. İftar saatinde belediye parkında zabıta ekipleri tarafından ezanın okunmasıyla birlikte ses bombası patlatılıyor. İlçemizde iftarını top sesiyle açmak isteyen vatandaşlar, iftar saatinde kapı ve pencerelerde bekliyorlar."

"Orucumu ses bombasıyla birlikte açıyorum"

Ses bombasının gürültüsüyle oruç açtığını belirten Recep Öztürk'de, "Çocukluğumda iftar vakitlerinde ramazan topu atılırdı. Zaman için bu gelenek kayboldu ancak belediyemizin bu geleneği ses bombasıyla da olsa sürdürmesi çok güzel. Orucumu ses bombasıyla birlikte açıyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.