Beşpınar'da kışlık bulgur ve gendime telaşı

Beşpınar köyünde hasat döneminin ardından kış hazırlıkları başladı.

Beşpınar'da kışlık bulgur ve gendime telaşı

Bayburt Postası - Köy halkı köye ait olan büyük kazanları sırasıyla kullanarak, kışlık gıda ihtiyacını hazırlıyor.

Furkan Memiş, kendi tarlalarında yetiştirdikleri bulguru köyün büyük kazanlarında kaynatarak, kışa hazırlık yapıyor. Kürekle karıştırılan ve sürekli su ayarının kontrol edilmesi gibi disiplinler içeren iş hayli uzun sürüyor. 

Sabahtan başladığı işin yaklaşık 6 saat sürdüğünü belirten Furkan Memiş, bulgurun pişip pişmediğini tadına bakarak anladıklarını, elde ettikleri bulguru kış boyu tükettiklerini belirtti.

Bu işlemle birlikte haşlanan bulgurdan kepek de elde ettiklerini, kepeği ise hayvanlara yedirdiklerini bildiren Memiş, kazanda kaynatılan bulgurdan, yaklaşık 10 çuval ürün elde edeceklerini ve bunun kendi aileleri için yeterli olacağını ifade etti.

Diğer bir yanda gendimeleri evinin bahçesine seren Furkan Memiş, gendimenin böyle bir işleme tabi tutulmadan sadece kurutularak tüketime hazır hale geldiğini bildirdi. 

Memiş, kazanlardan birinin kendi evlerinin önünde, diğerinin ise, köyün başka bir noktasında kullanıldığını söyleyerek, işi olan kişinin kullanabildiğini sözlerine ekledi.   


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.